Automobili

Šta nije u redu sa Tojotom bZ4Ks?

Toiota je ušla na tržište električnih vozila sa modelom bZ4Ks, koji smo nedavno testirali. Na tržištu je veoma kratko, avaj, već je predmet povlačenja zbog problema sa fiksiranjem točkova .

„Vijak glavčine može da olabavi usled ponovljenih oštrih skretanja i snažnog kočenja. Stoga, ako nastavite da vozite u ovom stanju, stvoriće se nenormalna buka i, u najgorem slučaju, gume mogu da se otkače.“ , rekla je Tojota 23. juna.

Izgleda da japanski proizvođač shvata problem veoma ozbiljno, toliko da je poslao pismo vlasnicima bZ4Ks sa molbom da ovog puta više ne koriste svoje vozilo . Električni SUV više ne bi trebalo da se vozi dok se ne pronađe rešenje.

Želeći da uvek zadovolji svoje kupce, proizvođač nudi nekoliko alternativa tako da nijedan vlasnik nije oštećen u ovoj situaciji. U pismu upućenom kupcu i objavljenom na društvenim mrežama, Tojota prvo traži da stupi u kontakt sa najbližim dilerom kako bi se besplatno organizovalo preuzimanje vozila, njegovo skladištenje i pozajmica vozila.

Kupci će moći da koriste ovo pozajmljeno vozilo sve dok se nađe rešenje, a da ne plaćaju ni pare za dopunu goriva. Proizvođač automobila takođe nudi 5.000 dolara kredita za lizing ili kupovnu cenu, dok produžava garantni period za vreme zastoja vozila. Da bude oprošteno, Tojota će ponuditi vreme punjenja do 31. decembra 2024. Ukoliko sva ponuđena rešenja nisu odgovarajuća, proizvođač nudi svojim kupcima da otkupe svoje vozilo .

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close