Automobili

Ford Mustang Mach-E nadmašio je prodaju termalnog Mustanga

Sada se proizvodi više električnih Mustanga nego termičkih. Ali kriza buva teži rezultatu!
Električni Mustang sada pobeđuje benzin Mustang! To otkrivaju podaci američke kompanije, koja govori o 27.816 Mach-E proizvedenih u pogonu u Meksiku, protiv 26.089 jedinica automobila sa mišićima sagorevanja koji su napravljeni u fabrici u Mičigenu.

Rezultat koji je skoro očekivao generalni direktor Blue Oval-a Jim Farlei tokom predstavljanja F-150 Lightning-a 19. maja: „ Mach-E je uspeo bolje nego što se očekivalo i potpuno smo iscrpljeni. dok razgovaramo, automobil juriša na svet, a ovde u Sjedinjenim Državama se čeka nekoliko meseci. “

Zahvaljujući čipsu
Reči gospodina Farleija slede reči Ericha Merklea, Ford analitičara prodaje: “Veoma smo zadovoljni uspehom koji imamo s lansiranjem potpuno novog Mustang Mach-E . Ne samo ovde u Americi, već i širom svet. Međutim, da bismo bili pošteni, moramo da uzmemo u obzir da je proizvodnja Mustanga u fabrici Flat Rock bila uslovljena spoljnim faktorima, poput nedostatka čipsa . “

Gospodin Farlei objašnjava da je kompanija, kako bi nadoknadila manjak poluprovodnika, svoj inventar preusmerila na lansirane modele, kao što su Bronco, Bronco Sport, F-150 i sam Mach-E. Isto: „Dali smo prioritet najstrateškiji modeli, jer su to važna sredstva za naše poslovanje “.

Tek počinjemo

U svakom slučaju, može se reći da je ovo važan korak u pretvaranju brenda iz plavog ovalnog u električni. Prošle nedelje je gospodin Farlei takođe rekao da će do 2030. godine najmanje četiri od deset vozila koja Ford prodaje biti električna. Da bi se to postiglo, proizvodni troškovi modela na baterijski pogon povećaće se za 36%, ili 30 milijardi dolara.

Kompanija takođe planira da od početka sledeće decenije prodaje samo električne automobile u Evropi. Mustang Mach-E je automobil koji je započeo prelazak sa plavih ovalnih na vozila sa nultom emisijom, jer je to bio prvi automobil sa punim baterijama koji je proizveo proizvođač automobila. U prodaji je krajem 2020. godine i bio je najprodavaniji automobil prošlog meseca u Norveškoj, zemlji u kojoj je elektrifikacija napravila velike korake i pokazuje budućnost mobilnosti.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close