Automobili

Renault Kadjar – Njegov naslednik će imati svoju električnu verziju

Renault je spreman da napravi snažan pritisak ka električnoj energiji. Nakon Meegane E-Tech, francuski brend priprema SUV sa nultom emisijom koji će biti predstavljen na Sajmu automobila u Parizu 2022. godine.

Ove informacije prenosi Auto Ekpress, koji je prikupio neke zanimljive podatke o Renaultovim planovima tokom intervjua sa Gilles Le Borgneom, izvršnim potpredsednikom Lozane.

Dimenzije i autonomija
Novi SUV koristiće CMF-EV platformu i mogao bi biti naslednik Kadjara. Trenutni model dugačak je 4,49 metara za međuosovinsko rastojanje od 2,65 metara, dok bi platforma mogla da primi automobil dugačak 4,7 metara za međuosovinsko rastojanje od 2,78 metara.

Kapacitet baterije može biti između 60 i 87 kVh . U ovom drugom slučaju, dostigao bi se domet od 500 km, dok bi punjač sa jednosmernom strujom od 130 kV omogućio automobilu da pređe sa 10 na 80% za oko 35 minuta.

Zahvaljujući tankim baterijama koje je dizajnirao Renault, novi Kadjar mogao bi ponuditi visok nivo nastanjivosti i nosivost veću od 472 litre sadašnjeg modela.

Prvo priključni hibrid, zatim električni
U slučaju baterije od 60 kVh, bio bi na raspolaganju prednji elektromotor snage oko 217 KS. Za bateriju od 87 kVh, snaga bi mogla doseći 242 KS. Međutim, prema Le Borgneu, novi Kadjar neće imati pogon na sve točkove. Moglo bi se rezervisati za sportsku verziju brenda Alpine .

Što se tiče dizajna, glavne karakteristike električnog Megana mogle bi se ponoviti.

Osim toga, Renaultov SUV mogao bi da promeni ime da se više ne zove Kadjar. U svakom slučaju, imamo vremena da prikupimo još više informacija do kraja 2023. godine, kada se očekuje pojavljivanje novog modela. U međuvremenu, plug-in hibridna verzija sa potpuno revidiranim izgledom trebala bi stići početkom 2022.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close