Automobili

Polaris Slingshot dobija preobrazbu sa 206 KS ispod haube

Motorne sanke, ATV kuad… Američki proizvođač Polaris proizvodi mnoga od ovih vozila, ali i jedan od najekscentričnijih tricikla na svetu. Ovo je Polaris Slingshot, neka vrsta karike koja nedostaje između sveta automobila i motocikala .

Model je sada u drugoj generaciji, sa novim dizajnom i novom opremom, uvek u cilju poboljšanja osećaja vožnje i njegove praktičnosti, jer je zaista model u koji mogu da stanu dva putnika i koji bi trebalo da bude udobniji za korišćenje od motocikl.

Najpotrebnije
Praktičnost je verovatno i razlog zašto se kupci okreću Slingshotu, mada, kako ćemo vam je predstaviti, to nije ono što je odmah očigledno. Model ima tri točka, bez vrata, bez prostora za skladištenje i bez krova. Da stvar bude gora, šoferšajbna je sićušna i kaciga neće biti previše pri velikoj brzini. Ukratko, sjedenje za volanom Polarisa će zahtijevati neke kompromise .

Ovaj novi model, koji stiže sledeće godine, koristi potpuno redizajniran prednji deo sa LED farovima i haubom sa većim usisnicima vazduha. Pored toga, kupci će sada moći da ugrade kabriolet kako bi se zaštitili od elemenata . Slingshot, koji nije bio poznat po svom kočenju, sada je nasledio kočioni sistem sa potpisom Brembo-a sa diskovima 14% većim od prethodnog modela.

Dostupne su četiri verzije: S, SL, SLR i R. Bez obzira na verziju, postoji zatvorena unutrašnjost, dva sportska sedišta i tempomat. Oprema se može poboljšati infotainment sistemom zasnovanim na ekranu od sedam inča, kamerom za vožnju unazad i prilagodljivom livrejom.

206 konjskih snaga, da li je to dovoljno dobro?
Dok S i SL pokreće 2,0-litarski četvorocilindrični blok od 180 konjskih snaga, SLR i R imaju pravo na malo više konja sa 206 konjskih snaga i 195 Nm ispod haube. Ovi brojevi ne izgledaju tako izuzetni, ali morate uzeti u obzir da se sva snaga prebacuje na jedan zadnji točak od 20 inča i širine 305 milimetara. Sa samo 800 kilograma na vagi , performanse su, možete zamisliti, prilično zanimljive.

Ubrzanje od 0 do 100 km/h se najavljuje za 4,9 sekundi, a najveća brzina je ograničena na 200 km/h . Kupci će imati izbor između petostepenog manuelnog menjača ili automatskog menjača.

Cene počinju od 21.549 dolara (oko 19.000 dolara) i idu do 34.499 dolara (30.000 dolara) za najmoćnije i bolje opremljene verzije. A šta su rivali takvog modela? Sa tri točka jednostavno ih nema, iako su Ariel Atom i drugi KTM Ks-Bov i njihova četiri točka pomalo na istoj liniji.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close