Automobili

Bugatti Chiron Super Sport – 440 km / h za završne testove

Ispitivanje vrlo velike brzine jedna je od poslednjih faza razvoja.
„Posle uspešnih testova na putu pri brzinama do 380 km / h, fino podešavamo vožnju do brzine do 440 km / h, tako da čak i pri ovim izvanrednim najvećim brzinama Chiron Super Sport vozi bezbedno i daje vozaču prijatan osećaj, ali pre svega osećaj sigurnosti uprkos ovim ekstremnim brzinama “, objašnjava Jachin Schvalbe, šef razvoja šasije.

Dobrodošli u svet Bugattija, gde su brojke najavljene kao da se ništa nije dogodilo, iako ovde ipak možemo osetiti malo ponosa, sasvim su jedinstvene u automobilskom svetu. Govorimo o najnovijim testovima izvedenim na Bugatti Chiron Super Sport . Faza razvoja tokom nekoliko dana kako bi se fino podesila poslednja podešavanja i stavila određena tačka u razvoj automobila. Ispitivanja vrlo velikih brzina koja zahtevaju optimizaciju podešavanja i parametara između mehanike, prigušenja i aerodinamike.

Galerija: Bugatti Chiron Super Sport testiranje
Test vožnje Bugatti Chiron Super Sport
13 Slike
Uključen je režim „Najveća brzina“, potrebno je nekoliko testova na vrlo velikoj brzini, sa najmanje 6 inženjera pored kreveta prelepe Alzašanke kako bi pronašli savršena podešavanja. „Principom višestruke kontrole obezbeđujemo, kroz učešće inženjera iz različitih oblasti specijalizacije, da budućim vlasnicima postavimo najbolji mogući rezultat, a samim tim i najbolje moguće performanse uz najveću moguću sigurnost“ .

Ne manje od 100 senzora je dodato u automobil za snimanje puno podataka, kao što su temperatura i nivo pritiska. Podaci se zatim analiziraju i proveravaju, kako bi se, ako je potrebno, optimizovala podešavanja.

Podsećanja radi, Bugatti Chiron Super Sport je produžen za 25 cm kako bi poboljšao aerodinamiku i smanjio otpor. Takođe je snažniji za 100 KS, sada izvlači 1.600 KS iz svog V16 8,0-litarskog kuad-turbo-a, iste snage kao u Super Sport 300+ verziji .

Ali Chiron Super Port nije sve u njegovom omjeru i dodatnoj snazi. Inženjeri su takođe modifikovali menjač. Sedmostepeni automatski menjač sa dvostrukom spojkom ne prebacuje se u sedmi stepen pre 403 km / h, dok je poslednji prenosni odnos 3,6% duži. Motor je podešen da pomogne hiper automobilu da “naglo ubrza” čak i nakon prelaska granice od 400 km / h.

Proizvodnja novog Chiron Super Sporta započinje početkom avgusta u Atelier de Molsheim. Biće proizvedeno ukupno 9 primeraka, po jediničnoj ceni od 3,2 miliona evra.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close