Automobili

Tako se novi Aston Martini “igraju” sa Bovers & Vilkins

DB12 ne samo da predstavlja prvi Aston Martin nove ere, već i početak saradnje između dva kultna britanska brenda . Na super sportskom automobilu iz Gaidona, zapravo, Bovers & Vilkins Surround Sound Sistem debituje (kao opcija) , audio sistem sa 15 zvučnika i dvostrukim pojačanjem od 1170 V.

Na ovaj način, iskustvo vožnje na DB12 postaje još impresivnije.

Luksuzna koncertna dvorana
Posebno dizajniran za kabinu Aston Martina, sistem se sastoji od pet 25 mm Nautilus aluminijumskih visokotonaca sa duplom kupolom postavljenih na instrument tabli, vratima i iza B stuba. Tu je i pet Continuum zvučnika srednjeg opsega od 100 mm umetnutih u bliskom kontaktu sa visokotonci, koji omogućavaju čišći zvuk srednjeg tona i smanjuju neželjenu buku.

Konačno, tu je ostalih pet zvučnika i 14-kanalno pojačalo, svi podržani najsavremenijom tehnologijom obrade zvuka. Potonji se zove Tveeter-on-Top i omogućava detaljniji, jasniji i prirodniji zvuk.

Soundtrack V8
Pored veoma naprednog audio sistema, DB12 oduševljava još impresivnijim performansama od DB11 koji zamenjuje. 4.0 V8 biturbo razvija 680 KS i 800 Nm i omogućava ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3,5 sekunde i maksimalnu brzinu od 325 km/h.

Neelektrifikovani motor je uparen sa 8-stepenim automatskim menjačem i elektronskim zadnjim diferencijalom sa ograničenim proklizavanjem. Štaviše, torziona krutost Aston Martina je povećana za 7%, dok adaptivni amortizeri i čvršći stabilizatori pomažu u dodatnom poboljšanju vožnje superautomobila.

Zvanični video
Bovers & Vilkins sa ponosom objavljuje svoju saradnju sa Aston Martinom kao zvaničnim audio partnerom. „Dva legendarna britanska brenda okupljaju se kako bi pružili uzbudljive performanse, inovativni dizajn i nezaboravna iskustva slušanja“, stoji u opisu na Jutjubu.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close