Automobili

Zaboravljen koncept – BMV 2K2 (1999)

Svake nedelje vam predstavljamo zaboravljeni koncept kako biste jednostavno osvežili pamćenje ili vas naterali da otkrijete prethodne projekte koje ste potpuno propustili. Ovo podrazumeva istraživački rad, jer ponekad nije baš lako pronaći informacije o pojmu koji je pao u zaborav.

Ovo je slučaj ove studije za koju malo nas zna. Da, potpisan je BMV , baš kao i prethodni zaboravljeni koncept, ali ovaj drugi ima prednost što je poverljiviji, čak i anoniman.

Misteriozan koncept
Ovo je prototip na kojem su BMV timovi počeli da rade 1997. godine . U kratkom opisu, nemački proizvođač objašnjava da je koristio “nove tehnologije…u fazi projektovanja i inženjeringa” i da je “u potpunosti napravljen korišćenjem digitalnih alata, uključujući 3D oblike i virtuelne alate za dizajn” . BMV 2K2 je takođe prvi BMV koji je dizajniran korišćenjem digitalnih alata , što je omogućilo dizajnerima i inženjerima da ga razviju za samo 18 meseci.

Predstavljen je 1999. godine i trebalo je da stigne u fazu proizvodnje 2002. godine, jer da, kao što pogađate, BMV 2K2 potiče od BMV-a 2002 koji je izašao krajem 60-ih. To je kupe sa dvoja vrata i četiri sedišta, da ako kada je lansiran, zauzeo bi mesto BMV serije 3 Compact (E45 i E46) i BMV serije 1 Coupe.

Slike BMV-a 2K2 su retke, istina, minhenski proizvođač je objavio samo ove jadne slike na mreži. Vidimo prednji deo koncepta 2K2 skoro sličan BMV-u serije 3 E46 koji je objavljen 1998. Profil automobila podseća na onaj kod BMV-a serije 1 Coupe, što nije slučaj sa zadnjim delom koji nam se čini ljubaznim. od čudnih. Neki smatraju da ovaj deo podseća na Reno Velsatis , što nije pogrešno jer Nemci i Francuzi imaju isti oblik svetla kao i sličan raspored.

Blizu proizvodnje
Unutrašnjost je delimično preuzeta iz BMV-a serije 3 (E46). Tako nalazimo isti trokraki volan, ista sedišta i skoro identičnu centralnu konzolu. BMV tvrdi da je proizvodnja 2K2 veoma ozbiljno razmatrana, avaj, ovaj koncept je napušten iz nepoznatog razloga.

Brend takođe tvrdi da da je 2K2 proizveden, mogao bi ga pokretati bilo koji BMV motor od 1,8 do 2,2 litra . BMV 2K2 je isto tako mogao dobiti motor sa četiri ili šest cilindara; “što ga čini najboljim u smislu snage po težini” .

Proizvođač je odustao od ideje da ponovo stvori svoju mitsku 2002. godinu, ali nije zaboravio svoju prošlost. Godine 2016. predstavio je još jedan koncept, BMV 2002 Hommage koji je pokazao bezobrazan izgled i nije imao nameru da dolazi u seriji. Hommage iz 2002. je neka vrsta produžetka 2K2, jedva čekamo da otkrijemo nastavak.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close