Automobili

Volvo EKS30 (2023): Ovako bi mogao da izgleda električni kompaktni SUV

Sa modelom EKS90, Volvo je otvorio novo poglavlje u svojoj istoriji. Ali predstojeći EKS30 će igrati važniju ulogu u sprovođenju potpuno električne strategije švedskog proizvođača. Kompaktni SUV će napasti B segment – jedan od najprofitabilnijih na čitavom tržištu. Uvek sa ciljem povećanja prodaje i izgradnje nove baze kupaca.

I dok zajedno čekamo da ga vidimo uživo 15. juna, sada možete da pogledate dizajn zahvaljujući našem ekskluzivnom renderovanju. I već smo razmišljali o tehnologiji.

Zasnovan je na sjajnom modelu
Prikaz je zasnovan na ono malo informacija koje je do sada objavljeno. Najvažniji element su dimenzije, jer će EKS30 biti manji od KSC40 , navodi Volvo . To znači da bi ovaj model mogao da bude dugačak oko 4,1-4,3 metra da izazove rivale kao što su Hiundai Kona , Peugeot 2008 i Opel Mokka . Ali takođe je tačno da je ovo premium brend. I zato je verovatno najpravednije poređenje sa nadolazećim Mini Acemanom, koji takođe treba da se pojavi 2023. godine.

Sustainable Advertising
Energija koja vas pokreće. Novi Lekus UKS.

Više o Lekus UKS
Novi Lekus UKS Konfigurišite odmah Organizujte probnu vožnju Find Dealer Više Lekus modela Više o Joi Crookes

U svakom slučaju, od EKS30 se očekuje da nosi stilsku filozofiju EKS90 . Sa konzervativnim dizajnom i novim izgledom farova. Pozadi očekujemo vertikalna svetla sa tankom osnovom sličnom onoj kod Recharge koncepta.

Kao i kod prototipa i EKS90, EKS30 će takođe biti opremljen mnoštvom asistenata vozača. Međutim, jasno je da neće dobiti Tier 3 autonomne sisteme vožnje svojih većih (i skupljih) članova porodice.

Veza sa Kinom
Očekuje se da će EKS30 biti izgrađen na Geeli-jevoj platformi Sustainable Ekperience Architecture (SEA). Dakle, platforma kineske matične kompanije, koja pored Volva poseduje i brendove Polestar i Smart . Skraćena verzija ove modularne arhitekture je takođe korišćena za Smart #1.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close