Automobili

Voltsvagen, loša šala koja ne prolazi u Sjedinjenim Državama

Zaista, ova lažna promena imena zaista ne funkcioniše.
Krajem prošlog marta štampa je podivljala. U SAD-u Volksvagen postaje Voltsvagen kako bi podržao svoju energetsku tranziciju. 29. marta nemački proizvođač je „slučajno“ objavio saopštenje za štampu na svojoj veb stranici pre nego što ga je izbrisao, ali nije izgubljeno na CNBC-u, koji je brzo preneo vest.

Informacije se potvrđuju 30. marta, Volksvagen menja logotipe na svojim društvenim mrežama i objavljuje vrlo zvanično saopštenje za javnost sa izjavom i saučesništvom Scotta Keogha, predsednika i izvršnog direktora američkog Voltsvagena. U to vreme, nije bilo sumnje, „Volksvagen of America“ je bio na putu da postane „Voltsvagen of America“.

Nekoliko sati kasnije, videvši da su informacije široko kružile i da ih je štampa priznala, Volksvagen je preko portparola objavio da je to bila samo farsa koju je proizvođač sastavio od nule. „To je bila šala za 1. april“, rekao je portparol za AFP.

Ono što je bilo samo prvoaprilski dan imalo je odjeka. Zbog toga je SEC, ili organ za finansijska tržišta, pokrenuo istragu i zatražio od Volksvagen Group of America da joj dostavi informacije kako bi utvrdio da li je ova loša šala uticala na njenu cenu akcija. Američka podružnica nemačkog proizvođača složila se da sarađuje sa Komisijom za bezbednost i razmenu, mada bi sigurno više volela da bez nje.

Štampa optužuje Volksvagen da ga je zaveo. Proizvođač je trebao bolje komunicirati. Na primer, bilo bi poželjno da se objavi 1. aprila, na taj datum, nijedan medij ne bi ozbiljno shvatio ovu promenu imena: zašto to objaviti nekoliko dana ranije?

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close