Automobili

Policijska greška mu omogućava da zadrži svoj Ferrari 308 GTS

Uvek je korisno znati zakon kada vas kazne!
Mark Gold nije samo advokat, on je takođe strastven prema finim automobilima. Dakle, kada je policija u Majamiju pre nekoliko godina pokušala da zapleni njegov Ferrari 308 GTS zbog prebrze vožnje, Gold je uspeo da se izvuče iz ove delikatne situacije!

Unajmljen u advokatskoj firmi na početku karijere, Goldova nova plata omogućila mu je da ispuni jedan od svojih snova: da priušti Ferrari . Na aukciji je osvojio 308 GTS-a koji je ranije bio u vlasništvu trgovca drogom! Iako je nakon kupovine pretražio svaki kutak modela, Gold nije pronašao ništa zanimljivo …

Kao što i sam priznaje pričajući svoju priču na IouTube kanalu VINviki, vožnja automobilom iz snova bila je neverovatno uzbudljiva, a advokat je više puta bio kažnjen zbog prebrze vožnje. To se dešavalo toliko često da bi ga nebrojeni prekršaj mogao koštati 18-mesečne suspenzije licence, kao i zaplene njegovog vozila što bi sigurno znalo sudbinu ovog Ferrarija 458 Spider .

„Jednog dana sam dobio [saobraćajnu kartu] na autoputu, mislim da sam vozio 177 km / h u ograničenoj zoni od 88 km / h“, seća se Gold. “Problem je bio u tome što će me ova novčana kazna prekoračiti. Morao sam da pobedim na sudu, moglo je da bude 18 meseci suspenzije licence i morao sam da vozim da bih stigao na posao.”

Galerija: Ferrari 308 GTS (1977)
Ferrari 308 GTS (1977)
15 Slike
Osporivši novčanu kaznu kako bi zadržao svoju dragocenu dozvolu, Gold se našao na sudu, ne kao advokat već kao optuženi. Odlučan da pobedi u slučaju, Amerikanac je pojurio u biblioteku po administrativni zakonik, u nadi da će pronaći rupu koju će iskoristiti. Srećom, Goldova intenzivna istraživanja su se isplatila. Na sud je stigao sa savršenim poznavanjem zakona, za razliku od policajca koji ga je prikvačio.

„Pravila o održavanju i podešavanju radara su u administrativnom zakoniku“ , nastavlja on. “Morao sam da odem u pravnu biblioteku da nađem šifru i otišao sam s knjigom na sud. Policajac je dao izjavu i pre nego što je naznačio brzinu, prigovorio sam kako je koristio svoj radar. Pre nego što sam ga upotrebio, mora se slediti nekoliko postupaka. Potreban mu je dnevni izveštaj za beleženje rezultata testova na početku smene: spoljni test sa vilicom za podešavanje i interni test. A viljušku mora ovjeriti posebna kompanija. “

U početku zbunjen, sudija je zatražio da pregleda kodeks, koji je i dalje bio na snazi. Naravno, policajac nikada nije čuo za sve ove različite procedure, koliko god bile obavezne, pa stoga nije sledio procedure koje treba slediti. Kao rezultat, Goldin prekršaj je uklonjen i advokat je mogao da zadrži svoju dozvolu i Ferrari!

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close