Automobili

Suzuki Jimni (2021): ponovo pokrenite komercijalno vozilo

Zamenjuje prethodnu verziju automobila
Ne samo da smo Suzuki Jimni našli (i još uvek mislimo) prilično cool, već i kupce: Na novi automobil morali ste da čekate mesecima, dilere je bukvalno preplavila navala. Ali sve oštriji propisi o CO2 stavljaju tačku na verziju automobila u Nemačkoj. Sada se Jimni vraća – kao komercijalno vozilo .

Ovaj volte je izuzetno pametan, uostalom, preklopna zadnja sedišta u automobilskoj verziji ionako nikada nisu bila zaista upotrebljiva. Bez ikakvog klasifikovanja kao komercijalnog vozila, Jimni mora samo da se pridržava graničnih vrednosti CO2 koje su izdašnije.

Nova varijanta kompaktnog terenskog vozila za komercijalna vozila dostupna je samo u liniji opreme “Comfort” sa ručnim 5-stepenim menjačem; automatska opcija više nije dostupna. Jimni NFZ ima veliki prtljažni prostor zapremine 863 litara. Ravni pod za utovar doprinosi optimalnom iskorišćenju prostora za utovar, pregradna rešetka sprečava ulazak prevezene robe u vozačku kabinu.

Kapsule – reklama
Nova Toiota Iaris Hibrid – savršena za grad.

Više o novoj Toiota Iaris Hibrid
Otkrijte novi Iaris Vrhunski model sa vrhunskom opremom Direktno u konfiguratoru Jednostavno dogovorite probnu vožnju Brzo pronađite dilere Brošura i cenovnik
Kao i ranije, 1,5-litarski benzinski motor snage 75 kV (102 ks) i maksimalnog obrtnog momenta od 130 Nm daje pogon. U kombinaciji sa čvrstim ramom merdevina i krutim vešanjem točkova sa krutim osovinama na prednjoj i zadnjoj strani, promenljivi pogon na sva četiri točka sa redukcijom na terenu osigurava stvarne terenske mogućnosti.

Za komercijalno vozilo Jimni dostupno je ukupno šest spoljašnjih završnih premaza, uključujući dva dvobojna završna sloja. Oprema za udobnost uključuje pogodnosti kao što su klima uređaj sa filterom za polen, grejanje sedišta, CD radio sa Bluetooth sistemom za slobodne ruke i dugmad za upravljanje na volanu, centralno zaključavanje sa daljinskim upravljačem, električno podesiva spoljna ogledala i svestrano zatamnjena stakla.

Galerija slika: Test Suzuki Jimni 2018 OnLocation
Test Suzuki Jimni 2018
26 slike
Pored toga, Jimni NFZ poseduje široku sigurnosnu opremu, uključujući aktivnu potporu kočnice podržane dvostrukim senzorom (DSBS – Dual Sensor Brake Support), sistem upozorenja na napuštanje trake, prepoznavanje saobraćajnih znakova, pomoć pri spuštanju uz brdo i otkrivanje pospanosti.

Funkcija eCall za hitne slučajeve je nova na brodu Jimni NFZ. U slučaju nesreće, sistem se automatski povezuje sa spasilačkom službom i prenosi tačnu lokaciju vozila.

Kao i ranije dostupna varijanta automobila, Jimni NFZ će takođe doći u Nemačku u ograničenom broju. Zbog veoma velike potražnje širom sveta, kupci moraju da očekuju duga vremena čekanja. Ugovorni partneri kompanije Suzuki na lokaciji mogu pružiti dodatne informacije o pojedinačnim mogućnostima. Cene počinju od 18.415,97 evra bez PDV-a, sa PDV-om 21.915 evra.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close