Automobili

Službeno: VV Golf i Passat dobijaju naslednika

Budućnost brenda ne odnosi se samo na ID modele
Mnogi prijatelji brenda VV poslednjih godina stekli su utisak da se serija klasičnih modela tamo polako zaobilazi. Budućnost su električni automobili, u jednom trenutku sve će biti lične karte. Ali nije baš tako: Kao deo Volksvagenove strategije do 2030. godine, sada je zvanično potvrđeno da će Golf i Passat, između ostalih, imati naslednika.

Uoči dugo se pričalo da li VV Golf 8 predstavljen 2019. godine možda nije poslednji te vrste. Još glasnije je tutnjalo od pogleda na Passat. Budući da će fabrika u Emdenu, gde se sputa sa proizvodne linije, biti pretvorena u proizvodnju ID.4 i drugih električnih modela do 2022. godine, već je zvonilo smrtno zvono za Passat . Pogotovo što podaci o prodaji više ne dosežu sjaj starih vremena, a ključna reč SUV-ovi su interna konkurencija.

Ali čak i tada je rečeno: „Proizvodnja limuzine Passat i Variant, Arteon i nove varijante Shooting Brake nastaviće se u prelaznom periodu od nekoliko godina.“ VV sada najavljuje sledeće: Paralelno sa ubrzanom e-ofanzivom, flota motora sa unutrašnjim sagorevanjem takođe će se dalje razvijati. Zbog toga će svi osnovni modeli – kao što su Golf, Tiguan , Passat, Tairon i T-Roc – imati još jednog naslednika.

Šef brenda VV Ralf Brandstatter: “I dalje nam je potreban motor sa unutrašnjim sagorevanjem određeno vreme, ali što efikasnije. Zato sledeća generacija naših osnovnih proizvoda – svi su svetski modeli – takođe dobija najnoviju generaciju priključna hibridna tehnologija sa do 100 kilometara električnog dometa “.

Šta to znači? Pre svega, držeći se legendarnih imena poput Passata ( od 1973 ) i Golfa ( od 1974 ). Ali asortiman modela je usmeren za upotrebu širom sveta. „Osnovni modeli“ dobijaju naslednika. Dakle, u jednom trenutku će se pojaviti Golf 9, ali ne i novi Arteon. Vazduh se takođe proređuje za Touran i Sharan, kao i za derivate iz serije modela kao što su Passat limuzina, Tiguan Allspace ili T-Roc kabriolet.

Da li će polo (u programu od 1975) preživeti? Brandstatter ga ne imenuje izričito. Plug-in hibridna tehnologija takođe bi poskupela mali automobil i nije dostupan na tržištima poput SAD-a. Ovde se čini zamislivim sledeći scenario: Polo će 2021. godine dobiti veliki remont, što će ga učiniti za period do 2025. Tada će se pojaviti električni automobil ispod ID.3 , koji je VV predstavio za dve godine i takođe nasleđuju Up i e-Up .

Drugim rečima: Konstruisanje novog Pola sa plug-in hibridom ili ID.1 ili ID.2 ne oduzima konačnu cenu. I ono što se prožima između Brandstatterovih reči: Dizel u automobilima mogao bi biti po strani do 2030. godine, posebno s obzirom na Euro 7 standard za emisiju štetnih gasova.

Ovde bi se tehnički napor teško isplatio pokriti Evropu kao jedino relativno tržište dizela. Udio novih registracija dizela u Nemačkoj trenutno iznosi oko 25 procenata.

Izvor.Detaljno.org

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close