Uncategorized

Reno Sandero napušta Brazil posle 15 godina karijere

Jedan od Renoovih glavnih modela na brazilskom tržištu, Sandero, napušta zemlju, okončavajući 15-godišnju istoriju . Hečbek je dostupan u zastupnicima samo u verziji S Edition sa 1.0 L motorom.

Međutim, u jučerašnjem saopštenju za javnost o lansiranju Stepvai 1.0 L, proizvođač ukazuje da ova nova verzija zamenjuje Sandero S Edition, koji se stoga povlači.

Kraj Reno Sandera je bio očekivan. Iako je proizvođač automobila najavio strategiju u maju 2020. koja će dovesti do nove generacije Sandera i Logana, koji dele platformu sa Nissanom , ali plan se promenio. 2021. godine proizvođač je najavio strategiju Renaulution- a i podvukao da će repozicionirati brend u Latinskoj Americi, krećući se ka prodaji prefinjenijih, skupljih i samim tim profitabilnijih automobila.

Renault Sandero
3 Slike
Ovo je ponovo potvrdio Luca de Meo, izvršni direktor francuskog proizvođača, tokom konferencije za novinare održane u Brazilu. U to vreme, izvršni direktor je rekao da će Sandero i Logan preživeti „još nekoliko godina “, prateći životni ciklus ova dva vozila. Videli smo kako Reno vremenom smanjuje ponudu dvojca. Dugo očekivana CVT automatska verzija trajala je manje od dve godine i završila je prodaju prošlog februara, dok je Sandero smanjen samo na S Edition konfiguraciju, čak se oprostio i od sportskog Sandera RS.

Čak ni Stepvai 1.0 ne bi trebalo dugo da traje . Renault radi na novom kompaktnom SUV-u, svom prvom automobilu sa platformom CMF-B koji će se proizvoditi u Sao Hoze dos Pinjasu (PR), veličine slične Fiat Pulseu. Ovaj model je takođe potvrđen od strane brenda i označiće debi 1.0 turbo motora u zemlji, iako nema utvrđen datum lansiranja. Projekat za novu generaciju Sandera uključivao je plan promene imena u Clio, koristeći slavu koju je imao u zemlji.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close