Automobili

Range Rover i Range Rover Sport dobijaju novih šest dizelaša u 2021. godini

Land Rover je revidirao opseg motora Range Rover i Range Rover Sport, dodajući čitav niz unapređenja tehnologije i novi 3.0-litarski ravno-šest, 48-voltni blagi hibridni dizelski motor, koji zamenjuje stariji 3.0-litarski V6 i 4.4- litarski V8 dizel.

Linija modela Range Rover takođe je poboljšana svežom ponudom varijanti specijalnih izdanja – a oba SUV modela su sada dostupna za naručivanje. Range Rover u punoj veličini košta od 83.465 funti, dok Range Rover Sport kreće se od 65.295 funti.

Novi 3.0-litarski blagi hibridni dizel motorni agregat JLR-a dolazi u izboru dva izlaza. Jedinica D300 na ulaznom nivou proizvodi 296bhp i 650Nm obrtnog momenta, dok model D350 sa prekrivenim rasponom ima 345bhp i 700Nm obrtnog momenta. Potonji sistem ima 11bhp više od starog V8 dizel-motora Range Rovera, ali 40Nm manje obrtnog momenta.

Land Rover kaže da će se početna verzija svog novog Ingenium mekog hibridnog dizel motora vraćati do 33mpg na VLTP test ciklusu, a moćnija varijanta D350 nudi cifru od 30.8mpg. Zahvaljujući hibridnoj pomoći motora i poboljšanim katalitičkim pretvaračima, emisije su takođe poboljšane u odnosu na odlazni V8 – najmoćniji model emituje 37 g / km CO2 manje od starog motora, sa tvrdnjom o emisiji od 238 g / km.

Uprkos tome, performanse su se poboljšale bez obzira na sve. Početni D300 motor daje Range Roveru 0–62mph vreme od 7,4 sekunde, što je poboljšanje za 0,5 sekunde u odnosu na stari SDV6 motor. D350 jedinica upravlja istim sprintom za 6,9 sekundi – 0,3 sekunde brže od izlazne SDV8 jedinice.

Pored novog motora, Land Rover je takođe poboljšao nivo opreme automobila. Apple CarPlai i Android Auto nude se standardno u celoj liniji, dok novi roaming ViFi hotspot može da podrži do osam uređaja. JLR je takođe ugradio unapređeni sistem filtracije u kabini, koji iz vazduha u unutrašnjosti može ukloniti čestice veličine manje od 2,5 mikrometra.

Tu je i niz novih specijalnih modela za koje kupci mogu da biraju. Range Rover u punoj veličini dobija par jedinstvenih novih specifikacija sa Vestminster Edition i SVAutobiographi Dinamic Blackom, dok Range Rover Sport dobija nove Land Rover nove HSE Dinamic Black i Carbon Edition trim nivoe.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close