Automobili

BMV M240i pokušava da pobedi Audi RS 3

Britanski automobilistički sajt i Jutjub kanal Carvov objavili su još jedan video o drek trkama, ovog puta koji prikazuje BMV M240i. Carvov želi da vidi da li trenutni BMV serije 2 ima ono što je potrebno da se takmiči sa performansnim verzijama svojih nemačkih rivala, Audi RS3 i Mercedes-AMG CLA 45 S.

U našem testu BMV M240i, M Coupe je postigao visoke rezultate. Zaista, njegov 3,0-litarski šestocilindrični motor sa turbo punjenjem razvija 374 konjske snage i 500 Nm obrtnog momenta.


Ali da li su ove brojke dovoljne? Naravno, nekoliko faktora može uticati na ishod trke. Ali gledajući brojke, najnoviji M240i nije baš u nedostatku u poređenju sa Audijem i Mercedesom.

Audi RS3 razvija 400 KS i ima isti obrtni moment kao BMV, ali je lakši i koristi drugačiji prenos. Mercedes-Benz AMG CLA 45 S, s druge strane, ima najmanji motor u seriji, ali isporučuje najveću snagu sa 421 ks. Mercedes je, međutim, najteži.

Uprkos ovim brojevima, BMV M240i je uspeo da se održi u odnosu na RS3 i AMG CLA 45 S. To bi trebalo da nam govori da je sledeći M2 onaj koji treba da gledamo. Priča se da M2 ima najmanje 420 KS, iako su prethodni izveštaji tvrdili i do 450 KS (336 kV) u svojoj standardnoj verziji.

Znaćemo istinu kada BMV M2 stigne ove godine. Biće to bogata proslava za BMV, obeležavanje 50. godina M divizije.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close