Automobili

Prednji Tucson, zadnji pick-up: Hiundai prikazuje Santa Cruz (2022)

Biće na raspolaganju dva motora
Bilo je to davno: Hiundai Santa Cruz pick-up je prvobitno predstavljen kao koncept na Severnoameričkom međunarodnom sajmu automobila 2015. Sada je konačno predstavljena produkcijska verzija. U Tucsonu (SAD). Čisto slučajno? Verovatno ne kada vidite prednji deo, koji je vrlo sličan Hiundai Tucsonu .

Vredi napomenuti da kompanija ne naziva model tipičnim američkim „kamionom“, već koristi skraćenicu „SAV“ ili „Sport Adventure Vehicle“.

Santa Cruz je standardno opremljen 2,5-litarskim četvorocilindričnim usisnim benzinskim motorom. Trenutno Hiundai samo kaže da bi ova jedinica trebalo da proizvede više od 190 ks i više od 244 Njutna metara obrtnog momenta. Motor je povezan sa osmostepenim automatskim pogonom na sve točkove, a ova postavka može da vuče do 3.500 funti (oko 1.600 kg).

Kapsule – reklama
Nova Toiota Iaris Hibrid – savršena za grad.

Više o novoj Toiota Iaris Hibrid
Otkrijte novi Iaris Vrhunski model sa vrhunskom opremom Direktno u konfiguratoru Jednostavno dogovorite probnu vožnju Brzo pronađite dilere Brošura i cenovnik
Opcioni motor je 2,5-litarski četvorocilindraš sa turbopunjačem koji bi trebalo da isporučuje više od 275 ks i više od 420 Nm. Uparen je sa automatskim automatskim dvostrukim kvačilom sa osam brzina i opremljen lopaticama za pomeranje postavljenim na volanu za ručno menjanje brzina. Pogon na sva četiri točka je standardan, a turbo model može potegnuti 2.268 kilograma.

Lako je videti: Santa Cruz ima prednji deo koji je vrlo sličan novom Tucsonu . Dnevna svetla se lepo uklapaju u dizajn rešetke. Zaista ih možete primetiti samo kada su upaljene, a u donjim uglovima postoje dodatna svetla.

U profilu, Santa Cruz ima strmo nagnuti A-stub koji čini prednji deo tankim. C-stub je takođe pod uglom, što daje dinamičniji izgled nego da stoji uspravno. Takođe su lepi detalji poput malih silueta modela na vrhu bokobrana.

Zabava se, međutim, održava na krmi, gde teretni prostor Santa Cruza nudi neke korisne funkcije. Dno meri 52,3 inča (132,3 centimetra) u dužinu. Deo površine se može otvoriti da bi se otkrio skriveni prostor za odlaganje. Koraci na uglu branika olakšavaju ulazak pozadi.

Hiundai takođe obećava da će ponuditi dodatnu opremu. Druga opcija je izvlačni tonski poklopac na dnu kabine koji vlasnici mogu da produže i zaključaju kada spoljni teret treba osigurati.

Santa Cruz je standardno opremljen 8-inčnim informativno-zabavnim ekranom koji podržava Apple CarPlai i Android Auto. Kupci mogu nadograditi na 10-inčni ekran. Kupci se takođe mogu odlučiti za digitalnu instrument tablu. Zadnja sedišta se mogu sklopiti tako da se ispod kreiraju odeljci za odlaganje.

Standardni sigurnosni paket Santa Cruza uključuje pomoćnika za izbegavanje sudara sa pešacima i biciklistima, sistem upozorenja na napuštanje trake i upozorenje za pažnju. Po želji kupci mogu kupiti adaptivni tempomat, zaštitu od sudara mrtve tačke, zaštitu od sudara za zadnji poprečni saobraćaj, kameru mrtve tačke, pomoćnika za izlaz i monitor za okružujući pogled.

Hiundai će graditi Santa Cruz u svojoj američkoj fabrici u Montgomeriju u Alabami, počev od juna. Prodaja u Severnoj Americi započinje kasnije ovog leta. Cene će biti objavljene neposredno pre lansiranja.

Sad tužni deo poruke kao uvodni dodatak prevodioca: Hiundai i dalje ne preduzima poteze da razmotri stvar za evropsko tržište. Zapravo je šteta, jer kompaktni kamioni takođe postaju sve popularniji u ovoj zemlji, a Nissan Navara , Ford Ranger ili Mitsubishi L200 sigurno bi učinili malo konkurencije dobro.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close