Automobili

Alfa Romeo Tonale odložen za 2022

Novi šef još nije zadovoljan plug-in hibridima
Mali krosover Tonale zapravo ne može doći dovoljno brzo za Alfa Romeo . Uprkos velikom ponovnom pokretanju 2015. godine sa potpuno novorazvijenom platformom (Giorgio) i perspektivnim modelima Giulia i Stelvio , kompanija je do sada zaostajala daleko za sopstvenim standardima. Sada je Tonale viđen kao sledeći spasitelj, što takođe izgleda realnije zbog svog pozicioniranja.

Nažalost, prema novom izveštaju, njegov početak je sada odložen još više. Džip u VV T-Roc formatu predstavljen je kao studija pre nešto više od dve godine na sajmu automobila u Ženevi . Nakon nekih naprijed-nazad, produkcijska verzija bi u stvari trebala biti predstavljena u septembru 2021. godine i uskoro će se pojaviti u prodaji. Sada se čini da će lansiranje na tržište biti odloženo do 2022. godine. O ovome izveštavaju Automotive Nevs Europe. Očigledno, Jean-Philippe Imparato, novi izvršni direktor proizvođača, želi da plug-in hibridni sistem radi bolje.

Imparato je preuzeo uzde u Alfi nakon spajanja FCA i PSA. Pre toga, upravljao je Peugeotom i francuskog proizvođača automobila od slučaja restrukturiranja pretvorio u visoko profitabilnu kompaniju. Kaže se da je Tonale prvi put video u januaru. Prema „izvoru upoznatom sa tim pitanjem“, rečeno je da je zahtevao bolje performanse od plug-in hibridnog pogona modela, što će dovesti do nekih modifikacija. Razni izvori dobavljača rekli su da će ova podešavanja odložiti lansiranje Tonale-a za oko tri meseca.

Kapsule – reklama
Nova Toiota Iaris Hibrid – savršena za grad.

Više o novoj Toiota Iaris Hibrid
Otkrijte novi Iaris Vrhunski model sa vrhunskom opremom Direktno u konfiguratoru Jednostavno dogovorite probnu vožnju Brzo pronađite dilere Brošura i cenovnik

Novi Alfa crossover biće zasnovan na platformi Jeep Compass . Od lifta, Compass je dostupan sa dve priključne hibridne verzije. Jedan od njih ima sistemsku snagu od 190 KS, drugi 240 KS. Pogon kombinuje 1,3-litarski turbo-benzinski motor sa elektromotorom od 60 ks na zadnjoj osovini. Sa jednim punjenjem baterije od 11,4 kVh, automobil bi trebalo da bude u stanju da vozi do 49 kilometara čisto električno.

Trenutni PHEV top model uporedivog Peugeot 3008 ima 1,6-litarski benzinski motor sa dva elektromotora i sistemskom snagom od 300 ks. Sa većom baterijom od 13,4 kVh trebao bi biti moguć električni domet od 59 kilometara.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close