Automobili

Porše će ponovo izgraditi modele nasukane u okeanu

Prošlog meseca, Felisiti Ejs, teretnjak na putu iz Nemačke za Sjedinjene Države, zapalio se pre nego što je potonuo 1. marta. Takođe je poneo oko 4.000 automobila VV grupe sa sobom na dno okeana. Lamborgini je morao da ponovo pokrene proizvodnju Aventadora da bi zamenio 15 izgubljenih automobila, a sada je Porše najavio da planira da zameni i vozila koja je izgubio, navodi Autokar.

Izvršni direktor Porschea Oliver Blume saopštio je vest novinarima tokom konferencijskog poziva kompanije o godišnjoj zaradi. Blume je rekao da je “na nama” da zamenimo vozila, što neće biti lak zadatak jer se brend suočava sa značajnim problemima u lancu snabdevanja i nedostatkom poluprovodnika, kao što je ostatak automobilske industrije. Nijedna situacija neće pomoći Porscheu, iako kompanija ostaje nada. Gospodin Blume je dodao da je Porše „naviknut da radi sa izazovima u protekle dve godine“ .


Gospodin Blume nije rekao kada će kupci dobiti svoje zamensko vozilo ili izgubljene modele. Znamo da je Lamborgini izgubio 15 Aventador Ultimae, iako je teretnjak takođe prevozio Uruse i Huracane. Lamborgini je u ovom incidentu izgubio 85 vozila . Zastupnici VV grupe počeli su da obaveštavaju pogođene kupce prošlog meseca. Procene iznose vrednost izgubljenih automobila na preko 401 milion dolara.

Bentli, Audi i VV takođe su izgubili vozila na brodu. Audi je već najavio da će proizvesti još 1.800 vozila kako bi nadoknadio gubitke, dok Bentli planira da zameni polovinu od 189 vozila izgubljenih na brodu. Bentli planira da zameni drugu polovinu nestalih automobila do kraja godine.

Nadalo se da će brod moći da se spase, veliki brod za spasavanje koji je vukao teretni brod u bezbedniju oblast bio je na licu mesta; međutim, to se nije dogodilo. Velika šteta na brodu nije izdržala loše vremenske prilike, što je rezultiralo njenim gubitkom. Brod počiva u okeanu, u međunarodnim vodama. Incident se dogodio 220 nautičkih milja od obale portugalskih Azorskih ostrva u severnom Atlantiku: ko će spasiti brod?

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close