Automobili

Porsche Vision Gran Turismo – električni i virtuelni

Nakon što je predstavio Mission R početkom septembra na IAA 2021 u Minhenu , Porsche predstavlja još jedan spektakularan koncept. Vision Gran Turismo je najnoviji virtuelni trkački automobil za video igrice i biće dostupan sa lansiranjem Gran Turismo 7 4. marta 2022. na PlaiStation 4 i 5. Po prvi put, timovi u Zufenhauzenu su se udružili sa Polifonijom Digitalni da biste napravili vozilo koje će postojati samo na vašoj konzoli za igru.

Silueta sa srednjim motorom nagoveštava veliki motor sa unutrašnjim sagorevanjem iza zadnjih sedišta, ali u stvarnosti, Vision Gran Turismo je čisto električni. Nećete naći nikakva vrata na konceptnom trkačkom automobilu jer je pristup kokpitu preko masivne prednje tende. Sada tradicionalni Porsche LED farovi u četiri tačke imaju novi izgled i postavljeni su niže na prednju masku.


Govoreći o prednjem delu, razdelnik ima aktivne aero elemente koji se kreću nezavisno u zavisnosti od brzine vozila radi boljeg protoka vazduha. Pozadi, spojler takođe menja konfiguraciju kako bi stvorio dodatnu silu pritiska i održao električni trkački automobil zalepljenim za put. Pošto se nalazimo na zadnjem delu VE, široka LED svetlosna traka je jasno izvedena iz Taican-a kako bi se napravila veza između činjenica i fikcije.

Ulaskom u kabinu, kokpit fokusiran na vozača sadrži većinu komandi na volanu u obliku jarma obmotanog alkantarom. U celoj kabini su korišćeni samo veganski materijali, a Porše je jedan od nekoliko proizvođača automobila koji promovišu održivost. Umesto konvencionalne instrument table, Vision Gran Turismo koristi holografski displej koji kao da „lebdi“ iznad ravnog volana.

Sedišta su postavljena direktno na monokok za bolju torzionu krutost, a ručica je podesiva. Tu je i velika doza karbonskih vlakana i ogoljeni paneli na vratima da bi se uštedela još veća težina. Znate da je to pravi trkački automobil kada je u prostoru za noge suvozača postavljen aparat za gašenje požara, dok krov sa duplim mehurićem pruža dovoljno prostora za kacige.

Porsche drži nizak profil o detaljima tehničkih specifikacija, ali s obzirom da igra izlazi za nekoliko meseci, nećemo morati da čekamo predugo da saznamo kako je Vision Gran Turismo nastao ispod njegove elegantne karoserije.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close