Automobili

Porsche Vision 357: Koncept za proslavu 75. godišnjice brenda

  1. godina će obeležiti važnu godišnjicu za Porše. 8. juna biće obeležena 75. godišnjica homologacije Poršea 356 No. 1 Roadster , prvog modela koji je kreirao Ferdinand Porše. Nemački proizvođač odlučio je da mu oda počast konceptnim automobilom koji je u skladu sa njegovom linijom, nazvanom Porsche Vision 357 , koji je bio izložen od 27. februara na Folksvagenovom DRIVE forumu u Berlinu.

„Napravili smo veoma poseban poklon za godišnjicu u obliku Porsche Vision 357, koji se nadograđuje na 356 kako bi podvukao značaj dizajna u našem DNK ,“ kaže Michael Mauer, potpredsednik za stil u Porsche -u . „Koncept automobil je pokušaj kohezivnog kombinovanja prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, sa proporcijama koje podsećaju na njegov istorijski arhetip i detaljima koji pokazuju našu viziju budućnosti.

Galerija: Porsche Vision 357 Concept
Porsche Vision 357 koncept
19 Slike
Ovaj koncept je zamišljen kao moderna interpretacija 356, koja nastavlja svoje linije u savremenijem obliku i što je moguće rafiniranije.

Najbolji video snimci:

Prednje staklo želi da poprimi oblik vizira kacige (bez centralnog stuba modela 356 u njegovoj prvoj verziji) i nema ogledala spolja, a Porsche preferira kamere integrisane u krov. Kvake na vratima su skrivene u zadnjim prozorima. Iza prozora su prisutni usisnici vazduha.

Kao i na Mission R, Porsche dizajneri su se odlučili za plastiku ojačanu prirodnim vlaknima za donji deo karoserije. Izlazni otvor je od plavičastog titanijuma, dok je unutrašnjost auspuha od keramike.

Ispod haube, Porsche se odlučio za 4,0-litarski ravno-šest od 493 KS. Porsche Vision 357 je zasnovan na platformi 718 Caiman GT4 RS i namenjen je da bude optimizovan za performanse. Ništa nije ispod niskog dela prednjih točkova kako bi se bolje provetravali lukovi točkova.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close