Automobili

Porsche Taican Cross

Debi produkcijske verzije je izgleda neizbežan
Porsche Taican Cross Turismo će uskoro debitovati kasnije ove godine. Potpuno električni sportski automobil u stilu karavana testiran je nekoliko puta na javnim putevima u proteklih godinu dana. Danas imamo novu seriju fotografija na kojima se vidi potpuno neskriveni prototip u Nemačkoj. Sigurno je reći da je ono što vidite u donjoj galeriji 99 posto identično konačnom dizajnu.

Pre tačno mesec dana videli smo još jedan, gotovo potpuno neskriveni testni automobil. Ovaj je drugačiji prototip, ali ima iste točkove i spoljnu boju. Jedine vizuelne razlike koje možemo uočiti su čeljusti kočnica, koje su crne, a ne žute boje.

Imajte na umu da ovaj automobil verovatno sadrži sve proizvodne delove, uključujući farove i zadnja svetla u konačnom obliku. Sitne LED trake u prednjem braniku su verovatno samo lažne.

Shooting Brake (reč karavan nije toliko popularna kod Porschea) možda izgleda malo drugačije od običnog Taicana , ali očekuje se da je tehnički gotovo potpuno identična. To znači da će snaga biti između 530 PS (395 kilovata) i 761 PS (567 kV).

Porsche je nedavno dao Taicanu niz poboljšanja za novu model godinu, uključujući smanjenje vremena ubrzanja sa 0 na 200 km / h za 0,2 sekunde na 9,6 sekundi. Isti učinak se može očekivati i od Taican Cross Turismo.

Dva derivata Taican samo su početak nove Porscheove električne serije. Relativno uskoro, pridružit će im se i prvi potpuno električni Macan koji radi na novoj platformi Premium Performance Electric grupe Volksvagen. Pre toga, međutim, proizvođač automobila sa sedištem u Stuttgartu trebao bi ove godine predstaviti Taican Cross Turismo. Audi će takođe verovatno pokazati RS e-tron GT 2020. godine , koji deli tehnologiju sa Taicanom.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close