Automobili

Policijski Lamborghini Urus Performante odlazi na Sjeverni rt

Lamborghini Urus Performante državne policije putuje prema North Capeu, kako bi podržao udrugu Juppiter s projektom “Pioniri karavane talenata”, zahvaljujući kojem djeca s invaliditetom, edukatori i mladi talenti žele doći do najviše točke sjevernog kontinenta Europa.

Putovanje na rub svijeta
Putovanje, u kojem je odlučila sudjelovati i Državna policija s novim Lamborghinijem Urus Performante koji je donirala Casa di Sant’Agata Bolognese, započelo je 19. lipnja 2024. iz Civita di Bagnoregio (Viterbo) i dovest će 5 mladih osoba s invaliditetom, 5 mladih talenata u glazbi i sportu te 5 komunikacijskih stručnjaka diljem cijelog europskog kontinenta, do najsjevernije točke.

Posada Državne policije u super SUV-u bit će zadužena za praćenje karavane sa svom medicinskom opremom potrebnom za ispravnu zdravstvenu skrb na cesti, ako je potrebno, te policijski liječnik specijaliziran za pružanje pomoći osobama s invaliditetom i djelovanje u ekstremna okruženja.

Ali ne samo. Projekt će u potpunosti podržati i zastupnik L’Automobile Roma, a zajedno s ekipom Urus bit će još 11 vozača iz Nacionalne udruge vozača Italije, 5 edukatora, psiholog i sam predsjednik Juppitera, Salvatore Regoli , kreator projekta.

Super Urus
Lamborghini Urus koji je tvrtka besplatno dala na korištenje državnoj policiji je verzija performansi, stoga s 4.0 neelektrificiranim twin-turbo V8 sa 666 KS i 850 Nm okretnog momenta, brojevima koji ga mogu pogurati od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,3 sekunde i jamči najveću brzinu od 306 km/h.

Ovo je šesti automobil Del Toro koji je isporučen policiji i slavi suradnju između marke i policije koja traje gotovo 20 godina.

Povezani Clanci

Back to top button
Close
Close