Automobili

Fiat Grande Panda sprema se postati “Giga Panda” sa 7 sjedala.

Fiat Grande Panda samo je početak nove obitelji modela. (Također) električni model predstavljen prije nekoliko dana predstavlja novo poglavlje u povijesti najpoznatijeg talijanskog malog automobila.

Panda postaje “Velika” zbog svojih većih dimenzija nego u prošlosti, ali neće biti najveća od svih Panda. Da, jer u Stellantisovim planovima postoji i ekstra veliki model koji bi mogao stići između 2025. i 2026. godine i koji bi se mogao zvati “Panda XL”.

Od “velikog” do “giga”
U stvarnosti, još uvijek nema sigurnosti oko imena, također jer ima onih koji misle da bi se moglo definirati kao “Giga Panda”. Međutim, postoji još nešto informacija o oblicima, toliko da smo za to zamislili napravili ekskluzivni prikaz.

Potonji crpi inspiraciju ne samo iz nedavno predstavljene Grande Pande, već i iz SUV koncepta Panda prikazanog prije godinu dana. Po prvi put, zapravo, Panda bi mogla poprimiti izgled izdašnog crossovera, s pozicioniranjem koje bi moglo biti vrlo slično Citroenu C3 Aircross i Opel Fronteri, koji su, poput ove Pande XL, bazirani na verziji platforme Smart Car s dugim međuosovinskim razmakom.

Uz zadržavanje četvrtastog dizajna osnovnog modela, verzija s dugim međuosovinskim razmakom trebala bi se izdužiti za najmanje 20-25 cm, što je gotovo 4,4 metra duljine. Ovome bi se mogla dodati mogućnost trećeg reda sjedala: jeste li ikada pomislili vidjeti Pandu sa 7 sjedala?

Interijer i motori
Po svoj prilici, interijer će biti identičan kao kod Big Pande. Kao što se vidi na nedavnim špijunskim fotografijama, na brodu ćemo pronaći pravokutne i kružne elemente, kao i dvobojne presvlake i osjećaj koji jako podsjeća na onaj iz prvih generacija.

Na brodu također možete vidjeti ručicu automatskog mjenjača. Da, jer bi Fiat trebao biti dostupan s električnim motorom od 113 KS i blagim hibridom 1.2 benzincem sa 101 KS.

S obzirom na dodatne dimenzije, Panda XL bi također mogla biti prva koja će dobiti blagi hibrid 1.2 sa 136 KS, koji je već planiran za Opel Fronteru, još jedan model “srodan” našem crossoveru.

Povezani Clanci

Back to top button
Close
Close