Automobili

Ovaj tjunirani Ford Mustang na autoputu dostiže 260 km/h

Da bi testirao performanse ovog Mustanga GT, AutoTopNL je seo za volan i krenuo autoputom. U sirovom stanju, atmosferski 5,0-litarski V8 motor u Mustang GT S550 proizvodi respektabilnih 435 konjskih snaga (324 kilovata) i 542 Nm obrtnog momenta.

Za mnoge vlasnike Mustanga, standardni automobil jednostavno nije dovoljno dobar, osećaj koji je podržan ogromnom ponudom dodatne opreme za Ford Mustange . Ovaj žuti Mustang GT ima koristi od dodatka Roush kompresora koji povećava snagu sa 5,0-litarskog Coiote V8 na 750 konjskih snaga .

Na autoputu, ovaj Mustang GT radi respektabilan posao, posao koji je obično rezervisan za nemačke sportske limuzine visokih performansi. Podržan 6-stepenim manuelnim menjačem, V8 sa kompresorom je bio u stanju da vozi Mustang do brzina koje su bile dovoljno visoke da njegov brzinomer dostiže maksimum od 260 km/h. Ova maksimalna brzina je postignuta u petoj brzini.

Mustang S550 se bliži kraju svog života i Ford je već objavio tizere sledeće generacije . Generacija S550 transformisala je Mustang u sposobniji, svakodnevno upotrebljiviji automobil mišića . S550 je debitovao 2015. godine i uveo je dodatak nezavisnog zadnjeg ogibljenja, 4-cilindrični motor sa turbo punjačem i mogućnost prodaje Mustanga širom sveta.

Pre S550 generacije Mustanga , Ford Mustang je bio američka ikona napravljena da se prodaje samo u Americi. Kada su međunarodna tržišta otvorena, Ford Mustang je postao najprodavaniji sportski automobil na svetu .

Sa generacijom S650 koja treba da debituje 2023. za modelsku godinu 2024, nadamo se da ćemo nastaviti da vidimo kako globalna zajednica ceni Ford Mustang.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close