Automobili

Ovaj električni hiperautomobil MG koči padobranom

Sajam automobila u Pekingu (25. travnja – 4. svibnja) pozornica je za mnoge serijske automobile, ali i za mnoge konceptne automobile bez presedana. Primjer je MG EXE181, vrlo brzi futuristički hiperauto koji koči s dva padobrana.

Iz Kine vrlo brzo
MG hiperautomobil koji možete vidjeti na ovim fotografijama je konceptni automobil s vanjskim dizajnom inspiriranim dizajnom dvostruke kapi vode, stilom koji ima za cilj generirati izuzetno nizak koeficijent otpora zraka od samo 0,181.

Ime mu je identično nazivu istoimenog koncepta MG EXE181, automobila u obliku NLO-a iz 1950-ih s još nižim cd-om od 0,12 i, na papiru, može ubrzati od 0 do 100 km/h za manje od 2 sekunde.

Što se tiče performansi – na papiru – britanska tvrtka, sada u vlasništvu kineske Saic Motor Group, nije komentirala to pitanje, ograničivši se na izjavu da je dizajnirana da “ospori kopneni brzinski rekord”.

Stoga, iako je tvrtka također držala u tajnosti druge tehničke specifikacije, možemo pretpostaviti postojanje barem pogona na sve kotače i kombinirane snage od preko 1000 KS.

Interijer samo za pilota
Međutim, kada govorimo o unutrašnjosti, iznimno uzak kokpit opremljen je jednim središnjim sjedalom, s jednako futurističkim trkaćim pojasom umjesto tradicionalnog sigurnosnog pojasa.

Što se tiče kokpita, ovaj prototip izložen na sajmu automobila u Pekingu zamišljen je s malim pravokutnim upravljačem koji uključuje veliki zaslon, poput trkaćih automobila. Nejasno je hoće li ikada izaći na cestu.

Povezani Clanci

Back to top button
Close
Close