Automobili

Novi Mercedes-AMG SL (2021): Ovako bi mogao da izgleda

Ekskluzivni prikazi Motor1 prikazuju roadster sa krovom od tkanine
Mercedes se priprema za sveobuhvatno usklađivanje svog asortimana. Izvršni direktor Daimlera Ola Kallenius kaže da je kompanija možda pretjerala u naporima da popuni sve postojeće segmente tržišta. Njegov glavni fokus je na vozilima sa pogonom na prednje točkove, ali takođe postoje značajne promene na vrhu proizvodnog programa proizvođača automobila.

Proizvođač je već potvrdio da ni kupe ni kabriolet neće pripadati novoj S klasi . Kao ne potpuno ekvivalentna zamena, marka će kupcima ponuditi novu generaciju SL-a. Jer jedno je jasno: Koliko god da su prodajne vrednosti za trenutni SL niske , ova serija pripada Mercedesu kao i 911 Porscheu. Imamo ekskluzivne prikaze koji pokazuju kako bi mogao da izgleda budući Mercedes-AMG SL.

Naš umetnik za prikazivanje slika koristio je brojne špijunske fotografije nove SL-klase kao osnovu za stvaranje ovog vozila. Konačno, Mercedes je čak objavio i slike prototipova . Inženjeri trenutno procenjuju roadstera na javnim putevima.

Razvoj novog SL-a vrši odeljenje za performanse Mercedesa, tako da je automobil u renderovima AMG verzija, uključujući rešetku Panamericana sa vertikalnim rebrima, sportski prednji oblog, crvene kočne čeljusti i V8 biturbo amblem.

Još uvek ne znamo pouzdano koji bi motor mogla da koristi gornja verzija roadstera. Prema glasinama, to bi trebao biti V8 od 720 ks (537 kilovata) iz Mercedes-AMG GT crne serije . Alternativno, to bi mogao biti SL73e AMG 4Matic sa električno potpomognutom verzijom 4,0-litarskog V8 dvostrukog turbo motora. Početni nivo mogao bi biti hibrid od 48 volti sa 435 plus 22 KS od E 53.

Glavni dizajner Daimlera Gorden Vagener kaže da je novi roadster inspirisan kultnim Mercedesom 300 SL, koji je u to vreme bio otvoreno dostupan. Međutim, sličnosti nisu naročito upečatljive. Najočiglednija razlika u odnosu na prethodnu SL generaciju je upotreba krova od tkanine umesto sklopive metalne kapice.

Ne može se isključiti da će SL takođe naslediti nesličan AMG GT Roadster i preuzeti njegov kabriolet. Novi SL biće predstavljen negde 2021. godine. Očekuje se da će datum lansiranja na tržište biti kraj 2021. ili početak 2022. godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close