Automobili

Novi BMV i3 pojavljuje se u Kini

Pre nekoliko dana objavili smo sliku novog BMV i3. Danas je minhenski proizvođač objavio neke slike svoje električne limuzine, koja se, podsećanja radi, neće plasirati u Evropi , jer će je BMV nuditi samo svojim kineskim kupcima.

BMV i3 više nije onaj „mali“ automobil sa posebnim oblikom koji je omogućio brendu da kroči u svet električnih automobila. Sada je to limuzina, koja je logično zasnovana na restilizovanom BMV-u Serije 3. Takođe je produžen za nekoliko centimetara (međuosovinsko rastojanje od 2,96 m prema 2,85 m), pre nego što je dobio elektromotorizaciju koja se takođe nalazi na BMV i4 , iKs i iKs3.

BMV i3 eDrive35L ima originalan prednji kraj sa punom rešetkom, redizajniranim svetlima u poređenju sa prvom verzijom Serije 3 i ugaonim štitnikom. Takođe nosi aero naplatke i ima otvor za punjenje na prednjoj levoj strani.

Ova limuzina je duga 4,87 m i ima snažan elektromotor od 286 KS i 400 Nm obrtnog momenta . Proizvođač najavljuje ubrzanje od 0 do 100 km/h za 6,2 sekunde i domet od 526 km prema CLTC standardu. BMV i3 eDrive35L ima bateriju od 70,3 kVh (66,1 stvarnih kVh) i prosečno troši 14,3 kVh/100 km. Povezivanjem na terminal jednosmerne struje, njegova baterija može da pređe sa 10% na 80% za 35 minuta (maksimalna snaga punjenja od 95 kV).

Lansiranje novog BMV i3 očekuje se u narednim danima. Cene su trenutno nepoznate, detaljnije ćemo ga predstaviti kada ga nemački proizvođač zvanično predstavi.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close