Automobili

Na prodaju je McLaren F1 sa manje od 400 km

Njegova vrednost se procenjuje na preko 15 miliona dolara.
Vrhunski superautomobil je često način na koji je opisan McLaren F1 . Proizveden između 1992. i 1998. godine u samo 106 jedinica , McLaren F1 plod je rada Gordona Murraia, koji nam je od tada ponudio automobil koji delimično potiče iz filozofije F1, odnosno novog GMA T.50 .

Svaka prodaja ili stavljanje na prodaju McLarena F1 mali je događaj, kao što je slučaj u Gooding & Compani, zvaničnoj aukcijskoj kući Pebble Beach Concours d’Elegance. Kompanija će predstaviti na prodaju 13. i 14. avgusta McLaren F1 koji vidite na fotografijama. Njegova vrednost se procenjuje na 15 miliona dolara . Ovo je jedan od najbolje očuvanih primeraka na tržištu. Možda bi mogao oboriti rekord šasije F1 LM iz 1994. godine koju je RM Sothebi’s prodao za 19,8 miliona dolara 2019. godine na svojoj kalifornijskoj prodaji u Montereiu.

Ovaj model ima šasiju br. 029 i izašao je iz radionica Voking 1995. godine. Nakon što je veći deo svojih ranih godina proveo u skloništu japanske kolekcije, sada zauzima garažu drugog kolekcionara, ovog puta Amerikanca, koji ga je održavao u skoro novom stanju. Automobil nema čak 400 kilometara, a još uvek ima originalne gume.

Ova šasija je bila 25th homologiran za put na 64 ukupno. Ima krejton braon livreju, posebnu boju nazvanu po jednom od menadžera koji je imao ključnu ulogu u osnivanju preduzeća McLaren Cars. Unutrašnjost ne treba nadmašiti sa svetlosmeđom i tamno smeđom kožnom obradom.

Ova aukcija treba da uspaniči ljubitelje modela, posebno jer je istorija izuzetno kristalno jasna, a automobil se isporučuje sa priručnicima, zvaničnim dokumentima i kompletom Facom alata. Vozilo se takođe isporučuje sa satom TAG Heuer i setom prtljaga specijalno dizajniranim za ovaj model.

Podsećanja radi, McLaren F1 pokreće 6,0-litarski V12 koji isporučuje BMV Motorsport i razvija 627 konjskih snaga i 651 Nm obrtnog momenta . Ova jedinica je povezana sa šestostepenim ručnim menjačem. Sklop je instaliran u monokočnoj šasiji od karbonskih vlakana.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close