Automobili

Model S prešao je 400.000 km, njegove kočnice su i dalje originalne

Nije svetski rekord, ali ovaj nastup je za pohvalu.
Bez obzira da li su toplotni ili električni, automobili imaju ograničen životni vek. Kilometraža je dobar pokazatelj da se zna stanje habanja vozila. Zapravo, automobil koji je prešao 200.000 km neće duže ostati na putu (pod uslovom da još uvek vozi) od automobila koji je prešao samo 50.000 km.

Pre nekoliko godina, a kako nismo imali dovoljno perspektive, električni skeptici su istakli životni vek električnih automobila. Konačno, i što se tiče Tesle , čini se da su automobili proizvođača Palo Alta sasvim sposobni da voze barem koliko je to termalni automobil.

Na internetu su eksploati povezani. Najnovije dolazi iz Australije, gde je vlasnik Tesla Model S 75D iz 2018. godine prešao 400.000 km u svojoj američkoj limuzini (brzinom od 400 km dnevno). Iznenađujuće, uprkos velikoj kilometraži, njegov automobil zadržao je originalne kočnice. Treba napomenuti da je većina njegovih putovanja bio na autoputu, te da se zato obilato koristilo regenerativno kočenje.

Tokom ovih godina ovaj vlasnik kaže da je za održavanje svog vozila potrošio manje od 5000 dolara. Zamenio je kvaku na vratima, kompresor klima uređaja (330.000 km), kameru (210.000 km), kao i pogonske osovine (360.000 km). Što se tiče baterije, nove i potpuno napunjene, domet joj je bio 379 km. Danas se domet smanjio na 343 km, gubitak od oko 9% . Potpuno zadovoljan svojim vozilom, već je poslao porudžbinu za Model S Plaid koji nudi veći domet, ali pre svega fenomenalnu snagu od 1050 ks.

Na drugim mestima u svetu postoje model Ss veće kilometraže. Setimo se da je Amerikanac svojim električnim automobilom prešao 1,2 miliona kilometara, to bi bio apsolutni rekord .

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close