Automobili

Mercedes-AMG EKE 53 SUV je izašao

Mercedes-Benz naporno radi na proširenju asortimana električnih vozila. Nakon lansiranja EKE, zvezdani proizvođač intenzivno testira EKE SUV. Ovaj model sa visokim nogama je u razvoju nekoliko godina i ne bi trebalo dugo da uperi vrh nosa.

Inženjeri rade na jednoj ili dve sportske verzije zasnovane na ovom Mercedes-Benz EKE SUV-u. Jednog od njih uočili su špijunski fotografi u Nemačkoj, u blizini čuvene staze Nirburgring. Ova mišićava verzija je i dalje dobro kamuflirana kako ne bi otkrila svoje tajne, ali felne od 22 inča i prevelike kočnice odaju njen identitet.

Rečeno je da će nemački proizvođač plasirati dve različite verzije. EKE SUV 53 će prirodno biti moćniji od EKE SUV 43, verovatno je to ono što vidimo kroz ove fotografije.

Ukoliko nemački proizvođač još nije otkrio nikakve informacije o ovoj verziji performansi, verujemo da će koristiti isti motor kao i EKE 53 koji je ranije predstavljen. Zahvaljujući dva elektromotora, SUV je mogao da razvije do 687 KS i da pređe ukupnu udaljenost od 526 km sa jednim punjenjem zahvaljujući bateriji od 90,6 kVh. Limuzina može da ubrza od 0 do 100 km/h za 3,3 sekunde (sa AMG Dinamic Plus paketom), SUV će verovatno biti nešto sporiji.

Mercedes-Benz EKE tek dolazi na tržište . Električni SUV sa zvezdom trebalo bi da uperi vrh nosa krajem 2022. Što se tiče sportskih verzija, one bi mogle da budu predstavljene sledeće godine, a zatim brzo plasirane na tržište. Mercedes-Benz još nije otkrio datume lansiranja svog EKE SUV-a, u procesu je remodeliranja čitave palete sa napuštanjem “početnih” automobila i umnožavanjem premium modela.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close