Automobili

Mercedes-AMG E 63 S Final Edition: 999 primeraka za oproštaj

Mercedes-AMG se sprema da se oprosti od E-Klase i njenog kultnog V8 motora. Nemački proizvođač je predstavio E 63 S 4Matic+ Final Edition, specijalno izdanje ograničeno na 999 primeraka, kako u karavanu tako iu limuzini.

Final Edition spaja vrhunac luksuza i performansi, sa ekskluzivnom opremom i mnoštvom jedinstvenih detalja kojima se slavi kraj karijere jednog od najmoćnijih Mercedes-AMG modela u gami.

Luksuz dokle pogled seže
Final Edition je dostupan samo sa bojom “Matt Graphite Grei Magno” i sa 20-inčnim aluminijumskim felnama obojenim u sjajno crnoj boji. Crna je jedan od karakterističnih elemenata ovog E 63 S, a takođe nalazimo i AMG Night paket koji uključuje razdelnik, suknje, poklopce retrovizora i umetke zadnjeg branika obojene u sjajnu crnu boju.

Trapezoidne hromirane izduvne cevi i AMG značke daju malo „boje“ celini. Pored toga, moguće je izabrati Carbon paket sa mnogo elemenata napravljenih od ovog materijala.

Unutra imamo pravo na paket AMG Performance Seats koji uključuje grejana i električno podesiva sportska sedišta presvučena crnom Nappa kožom sa kontrastnim žutim šavovima. Centralna konzola je opremljena značkom „AMG FINAL EDITION 1 of 999“ koja naglašava ekskluzivnost modela.

Ispod haube se ništa ne menja, nalazimo odličan 4,0-litarski tvin-turbo V8 čija je snaga povećana na 612 konjskih snaga.

Kako će izgledati nova E-klasa?
E-Klasa sledeće generacije je već ovekovečena od strane naših špijunskih fotografa i očekuje se da će biti zvanično objavljena 2023. Prototipovi su imali prilično konzervativne linije i dizajn u skladu sa trenutnim modelom. Najveće inovacije se očekuju ispod haube, gde bi se moglo naći nekoliko PHEV motora.

Budući Mercedes-AMG E 63 bi, kao i C-Klasa, trebalo da odustane od svog V8 u korist četvorocilindričnog 2,0-litarskog hibrida čija snaga treba da pređe 700 konjskih snaga.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close