Automobili

Makus G20 – Kineski Folksvagen California od 38.400 evra

Mislili ste da Kinezi ne prave kampere? Naravno da jeste, i mnogo su jeftiniji od svojih evropskih kolega , iako neke od njih morate detaljno pogledati da biste shvatili koliko su dobri.

Ali dozvolite nam da vam predstavimo Makus RG20 , nazvan kineski Folksvagen California , koji je po ceni manjoj od 40.000 evra (270.000 juana) do vrha opterećen opremom danima daleko od bilo kog naseljenog mesta.


Razvijen od minivana G20, ovaj dom za automobile ima raspored nalik salonu sa četiri sedišta. Naravno, napred su dva dodatna sedišta, ukupno šest.

Ovaj dizajn eliminiše potrebu za okretnim sedištima u oblasti vozača. Pored toga, sklopivi sto deli dva zadnja reda kako bi se stvorio mali trpezarijski prostor. Naravno, ova zadnja sedišta se mogu preklopiti kako bi se stvorila baza za spavanje dužine 220 centimetara i širine 110 centimetara.
Pored ovog donjeg kreveta, u krovu je još jedan krevet koji je iste veličine, tako da ima mesta za porodicu. Tu je i kuhinja, iako je diskretno sakrivena. Frižider i umivaonik su sakriveni ispod bočnih poklopaca.

Postoje čak i prenosivi toaleti i spoljni tuš, koji se napaja rezervoarom od 60 litara. Pokrivena zadnja tenda se može postaviti kako bi se sačuvala privatnost i vreme provedeno na otvorenom.

RG20 takođe uključuje bateriju od 200Ah, inverter od 2000V, unutrašnji hidrogrejač, LED osvetljenje, mrežno punjenje i tačku za vodu.

Ovaj kamper kombi pokreće 2,0-litarski četvorocilindrični turbo benzinski motor koji isporučuje 224ks i 350Nm na zadnje točkove. Povezani menjač je ZF-brendirani osmostepeni automatski pretvarač obrtnog momenta, poput BMV -ovog Steptronic-a ili onog koji koriste Alfa Romeo i Jaguar Land Rover.

Ne može se poreći da je cena Makusa RG20 od 38.400 evra prava povoljna cena, iako bi, ako bi sleteo u Evropu, cena prirodno porasla. Jedva čekamo da vidimo da li se, zbog kvaliteta, isplati kupiti.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close