Automobili

Lucid Motors pobijedio je Teslu: Air ima 832 km autonomije

Bitka se nastavlja. Lucidova limuzina već je uspjela s punjenjem otići iz Los Angelesa u San Francisco. Lucid Air se priprema na tržište s svim namjerama podizanja standarda u pogledu električne mobilnosti. Ima jezive performanse, rekordnu aerodinamiku i, čak, raspon koji se do nedavno činio nedostižnim.

 Američka limuzina odlučila je osporiti Teslu (također u pogledu sistema Autopilot) u pogledu autonomije. Ako je službena prezentacija zakazana za rujan, broj EPA ciklusa već je otkriven danas: 517 milja. Prevedeno? 832 km sa jednim punjenjem. U stvari, Lucid je već uspio doći iz San Francisca do Los Angelesa, a da se nije zaustavio na bordilu i još uvijek napredovao dio naboja. A dva grada su udaljena više od 420 milja (što je nešto manje od 700 km). 

Gigantska baterija Vrijednost koju je proglasio američki startup daleko je veća od one koju obećava novi Mercedes EQS koji će u svakom slučaju moći napuniti do 700 km s punim spremnikom elektrona i puno više nego što Tesla može izjaviti, nego što to ima Model S međutim, bio je prvi koji je dostigao više od 400 milja (ekvivalent 646 km) autonomije.

 Sve lijepo, dok ne dođete do velikog pitanja. Ali koliko je velika snaga baterije Lucid Air? Još niko to sigurno ne zna. Poznato je da poseduje 900 Volt tehnologiju i da je u mnogim aspektima tehnološki napredan. No, šuška se da ima kapacitet od 130 kWh, 30% najvećih baterija u prometu, uključujući i model Model S koji ne prelazi 100 kWh.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close