Automobili

Automobilsko zajedničko korišćenje: bonus od 100 evra za nove vozače

Ovo je nova ideja vlade da se što više razvije zajedničko korišćenje automobila. Nazvan “Nacionalni plan dnevnog zajedničkog korišćenja automobila”, ovaj plan ima za cilj borbu protiv globalnog zagrevanja dok pokušava da zaštiti kupovnu moć Francuza.

Ciljevi su jasni: utrostručiti broj zajedničkih putovanja kako bi dostigao tri miliona putovanja dnevno u odnosu na 900.000 trenutno.

Tri konkretne akcije
Prvi je bonus od 100 evra koji će biti isplaćen od 1erjanuara 2023. prvom vozaču. Tačnije, od prvog putovanja biće plaćeno 25 evra, zatim 75 evra ako se obavi devet putovanja u roku od tri meseca. Kako bi ovaj bonus bio isplaćen pod najboljim mogućim uslovima, Vlada će 2023. godine otvoriti veb stranicu posvećenu automobilima. Za finansiranje ove mere biće puštena koverta od 150 miliona evra.

Najbolji video snimci:

SKIP

Za zajednice koje već nude finansijsku stimulaciju prevoznicima, država se obavezuje da će ih podržati da još dalje razviju putovanja u zajedničkom prevozu. U praksi, to znači da se država obavezuje da će finansirati polovinu finansijskih podsticaja koje nude lokalne vlasti. Cilj ove mere je da podstakne nove zajednice da razviju zajedničko korišćenje automobila.

Konačno, vlada će izdati novu kovertu od 50 miliona evra koja će u potpunosti biti namenjena zajednicama . Cilj je da se razvije nova infrastruktura kao što su vazdušni putevi koji olakšavaju zajedničko korišćenje, ali i nove linije, kao i trake posvećene ovoj praksi.

Jedna mera, nekoliko ciljeva
Država saopštava da je, ukoliko se postigne cilj, to 4,5 miliona tona emisije CO2što se može izbeći svake godine.

Svakog dana se automobilom obavi 100 miliona putovanja, dok se osam od deset putovanja od kuće do posla obavlja samo sa jednom osobom u automobilu.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close