Uncategorized

Kraj gubitka bodova za malu brzinu?

Prošlog meseca Ministarstvo unutrašnjih poslova je otkrilo da se u 2020. godini, od ukupno 12,5 miliona karata koje su 2020. izdale kamere za kontrolu brzine , 7,2 miliona (58%) odnosi na prekoračenje brzine uključujući između 1 i 5 km/h. Iste godine smo takođe saznali da je 95% kazni za prebrzu vožnju zapravo ispod 20 km/h.

Ako većina francuskih vozača izgubi bodove zbog manje brzine, vlada želi da napravi gest, navodi agencija Frans pres. Ideja je da se više ne skidaju bodovi sa vozačke dozvole za prebrzu vožnju manju od 5 km/h, međutim, prekršilac će morati da nastavi da plaća kaznu .

„Ništa nije preduzeto dok razgovaramo , uverila je portparolka LREM-a Mod Brežon, u četvrtak ujutru na RMC-u, da je to deo globalne refleksije“ , prenosi LesEchos.

Prema udruženju 40 miliona vozača, vladino razmišljanje „ide u dobrom pravcu“ . Ona veruje da su ova mala prekoračenja ograničenja brzine „često nenamerna i skoro nikada nesrećna“ . NJen generalni delegat Pjer Šaserej potvrđuje da će „ako brojke pokažu da se nesreće ne povećavaju, biće neophodno razmotriti prilagođavanje finansijskih sankcija”.

Projekat koji nije jednoglasan
Ova ideja ne samo da usrećuje ljude. Nacionalni skup i Les Republicains su za ovu meru, ali dve nedelje pre parlamentarnih izbora smatraju da je ova ideja izborna . DŽordan Bardela, predsednik stranke krajnje desnice, govorio je za France 2: „Božić je pre vremena: uvek je sjajno, izborni periodi“. I da dodam: „Mi smo bili prvi u političkom životu […] koji su zahtevali ukidanje dozvole sa poenima, uz obrazloženje da vozači nisu krave u gotovini.“

Za Magalie Cesbron, lokalnu predstavnicu Lige protiv nasilja na putu, trebalo bi da nastavimo da kažnjavamo manje brzine:

„Kako hoćete da mi danas idemo da branimo bezbednost na putevima kada se i sam MUP zalaže za isplativost, tako što ćemo unovčiti prijavu u slučaju malog viška manje od 5 km/h, a da ne diramo svoje tačke?“ , prenosi Reunion la 1ere.

Podsećanja radi, prekoračenje manje od 20 km/h van urbanih sredina rezultira povlačenjem jednog boda i kaznom od 68 evra. U urbanim sredinama kazna je 135 evra uz povlačenje jednog boda. Ovi bodovi se mogu automatski vratiti nakon šest meseci vožnje bez prekršaja.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close