Automobili

Ken Blok se zabavlja u svom Audi Sport Kuattro od 730 KS

Ken Blok je sve više upoznat sa Audijima . Nakon što je napustio Ford i potpisao ugovor sa nemačkim proizvođačem 2021. godine, američki kaskader je sada kod kuće u Ingolštatu.

Blok je već seo za volan nekoliko super sportskih automobila marke. I u svojoj najnovijoj avanturi, evo ga na klasičnom i legendarnom Sport Kuattro .

Liči na original
Mora se reći da ono što vidite na snimku nije “pravi” Audi Sport Kuattro . Originalni automobil je napravljen u samo 214 primeraka (od kojih nisu svi bili homologovani za put) i, na neki način, bilo bi „svetogrđe“ menjati njegov izgled ili njegov motor. Zato je Blok odlučio da kupi jedinstvenu repliku.

Napravljen od strane LCE Performance , Audi veoma podseća na Sport Kuattro, ali ima prednji kraj starog Audija 80 i zadnji kraj Kuattro. Takođe, Turbo Monster (kako su ga preimenovali njegovi kreatori) je prvobitno bio crven, dok je Blok tražio belu.

Audi u “Frankenštajn” formatu
Ono što je ispod haube je još interesantnije. Stari Sport Kuattro je bio opremljen sa 2.1 petocilindričnim turbo motorom koji proizvodi 302 KS, dok Turbo Monster koristi 2.5 litarski izveden iz Audi A6 TDI i, delimično, Volksvagen kombija . Pored toga, tu je i glava cilindra iz Audija S2 i turbo visokih performansi. Ovako opremljeno vozilo nudi čak 730 KS.

Povrh svega, tu su pogon na sve točkove i 6-stepeni manuelni menjač sa prednjim kvačilom.

Mora se reći da se Audi odlično snalazi u “uobičajenim” testovima Kena Blocka na stazi Villov Springs. A vozač je više tip za lančane driftove, 360s, skokove i uopšte, sve što sagoreva gumu.

Još moćnije čudovište je na vidiku: kaskader će uskoro sesti za volan električnog S1 Hoonitrona za seriju „Elektrihana”.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close