Automobili

Iz Japana novi sportski komplet za Toiotu GR86

Zahvaljujući novom paketu koji je predstavio TRD ( Toiota Racing Development), Toiota GR86 počinje godinu sa neviđenim prilagođavanjem. Ovaj TRD paket će biti dostupan samo u Japanu, gde je obučeni GR86 upravo stigao na vreme da se pojavi na Salonu automobila u Tokiju 2023 (13-15. januar).

To je serija dodatne opreme za japanski sportski kupe koja pokriva ne samo kozmetičke modifikacije, već i nadogradnje kabine i performansi . Još nije poznato da li će paket napustiti japanske granice.

Stilu je dodato više stila
Novi proizvodi su zasnovani na konceptu dizajna „Stilski ulični sportovi“ i biće dostupni kao dodatak trenutnoj ponudi GR delova za Toiotu GR86 . Dostupan je novi set komponenti pod nazivom Aerodinamički paket II ; pored toga, neke komponente su razvijene korišćenjem računarske dinamike fluida (CFD), za optimalno balansiranje vozila.

Dostupnost nekih delova ovog GR je planirana za mart 2023. Među njima, novi prednji deo u obliku konusa (dostupan u crnoj ili beloj boji) nazvan GR aero nosni konus . Takođe su pronađeni GR aero retrovizori, GR lamele zadnjeg stakla i GR sportski filter ulja, koji će biti prodati kasnije.

Šta uključuje trenutni paket?
Aerodinamički paket II daje Toioti GR86 agresivniji izgled nego što je to već bio ranije. Novi GR prednji spojler sa drugačijim dizajnom od prethodnog je uključen kao opcija. GR kanader, GR poklopac stabilizatora i GR bočni pragovi su takođe deo novog paketa.

Međutim , pozadi se ističu sportski izduvni sistem GR, zadnji bočni spojler GR i aerodinamično krovno pero.

Zajedno sa “konusom za nos” i već pomenutim delovima, ceo paket je po ceni od 492.800 jena, oko 3.545 evra po aktuelnom kursu.

Naši dokazi
Za one koji su propustili, ovaj mali japanski kupe već je prošao pored redakcije Motor1.com. Zato ostavljam ispod link članka Toiota GR86, test DEFINITIVE kupea za one koji vole da voze i zašto ga kupuju i zašto ne .

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close