Automobili

Ioniti se udaljava od cene po minutu i ​​prelazi na kVh

Ako ste bili na dugim putovanjima u električnom automobilu i na autoputu, verovatno ste stali da napunite elektrone na stanici Joniti. Konzorcijum Ioniti (rezultat saradnje nekoliko proizvođača kao što su Kia, Hiundai, Ford, Mercedes, itd.) pozicioniran je kao lider u brzom punjenju na autoputu, sa prisustvom u 24 zemlje, 414 stanica i 1.700 terminala u Evropa.

Ioniti je upravo otvorio svojih 100thstanica za brzo punjenje u Francuskoj, u St-Vitz-u, u Val-d’Oise (95). U Francuskoj je trenutno u izgradnji sedam drugih stanica. Ioniti je takođe najavio dodatnu investiciju od 700 miliona evra kako bi do 2025. ciljao 1.000 stanica u Evropi i 7.000 terminala. U Francuskoj je cilj 180 stanica do 2025. godine.

Istovremeno, Ioniti je takođe najavio da će ukinuti cene po minutu, koje i dalje postoje u Francuskoj. Početkom sledećeg jula to će sada biti obavljeno u kVh preko ažuriranja terminala i ugradnje brojila jednosmerne struje.

Mora se reći da su francuski terminali bili izuzetak u Evropi, a to je kažnjavalo električne automobile čija snaga punjenja nije bila velika. Biće potrebno 0,39 evra/kVh na nekoliko terminala od 50 kV i 0,69 evra/kVh na terminalima od 350 kV. Ovo su očigledno cene bez pretplata. Cene će biti barem prepolovljene za korisnike koji imaju koristi od pretplate.

Čudno, posebno sa množenjem broja električnih automobila na putevima, Ioniti ne naplaćuje dodatnu naknadu za zauzimanje mesta za punjenje. Zaista, kada se završi, neće biti preterivanja. Sasvim suprotno od Tesle koji naplaćuje vreme okupacije nakon završetka punjenja kako bi izbegao automobile sa vakuumom.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close