Automobili

Mercedes-AMG GT će stići sa plug-in hibridnim motorom

Nije vam nepoznato da Mercedes-AMG priprema sasvim novu generaciju svog GT-a. Špijunski fotografi su ga već primetili, a prema ovim novim snimcima, sportski automobil iz Afalterbaha će stići sa različitim motorima uključujući verziju opremljenu plug-in hibridnim pogonom . Prototip o kome je reč ima tešku kamuflažu, ali ne može da sakrije otvor za punjenje postavljen na zadnjem braniku.

Ovo nije iznenađujuće, ovaj motor već koristi Mercedes-AMG GT 63 S E-Performance. Nova vrsta sportskog automobila ima tvin-turbo V8 sa 4,0 litara zapremine uparen sa električnim motorom. Potonji se napaja baterijom od 6,1 kVh i proizvodi respektabilnih 95 KS (204 KS). Ukupno, Mercedes-AMG GT 63 S E-Performance može razviti kumulativnu snagu od 843 KS za fenomenalan obrtni moment od 1470 Nm .

Na prvi pogled, novi Mercedes-AMG GT je evolucija prethodnog. Prema desetinama fotografija koje možete pogledati kroz naše galerije, GT je zadržao isti recept kao njegov prethodnik sa dugačkom haubom i smanjenim zadnjim prepustom. Mislimo da će ovaj GT izgledati veoma slično Mercedes-AMG SL .

Za sada nemački proizvođač nije saopštio informacije o svom novom trkačkom automobilu. Mislimo da će to biti otkriveno krajem godine, ili čak 2023. U svakom slučaju, Mercedes-AMG GT neće biti na tržištu do sledeće godine u svojim verzijama ’53’ i ’63’. Plug-in hibrid ili “E-Performance” varijanta mogla bi da stigne nešto kasnije.

Mercedes-AMG takođe planira da lansira novu generaciju C 63 sa svojim poznatim četvorocilindričnim hibridnim motorom. Konačno, nedavno je najavio dolazak električnog superautomobila koji je prvi put predstavljen u formi koncepta 19. maja 2022. NJegov proizvodni model je zakazan za 2025. godinu.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close