Automobili

Homologirani Ferrari, jedini koji je odao počast GTO legendi

Deseti specijalni projekt s V12 motorom, ovaj jednokratni zahtjev koji kupac odaje počast veličanstvenom GTO-u iz ’62. Svako lansiranje novog Ferrarija događaj je, čak tim više kada je jednokratno, događaj koji nije tako rijedak mislimo da je otkako je Ferrari 2008. godine pokrenuo program posebnih projekata, bilo gotovo jednog puta godišnje.

 Ali ovaj zaista obećava da će ući u povijest jer inspiraciju crpi iz najslavnijeg Ferrarija svih vremena. Povratak prošlosti Ferrarija Homologiranog, kao što mu samo ime govori, zapravo je počast Granturismu 50-ih i 60-ih, a posebno legendarnom GTO-u iz ’62., Jednom od najželjenijih automobila kolekcionara sa stratosferskim cijenama, i glavnom junaku čudan slučaj zakona, s obzirom da kuća Maranello drži intelektualno vlasništvo nad dizajnom, zaštićeno od pokušaja imitacije presudom suda u Bolonji, ali ne i onom na inicijalima koja je nedavno proglašena nevažećom. 

Deseti V12 Baza je najsnažnija i najbrža berlinetta trenutno na listi, ili 812 Superfast, manje-više direktni potomak istih 250 GTO. Po tradiciji, mehanika se ne dira, pa 6,5-litreni motor od 800 KS koji može potiskivati ​​do 340 km / h ostaje nepromijenjen, ali mijenja, i ne malo, estetiku, manje ogorčenu u aerodinamičkim rješenjima i bogatiji klasičnim elementima, barem sprijeda i sa strane. 

Prednja strana je odmah istaknuta “rupicama” umetnutim neposredno pred poklopac motora i na bočnim stranama odbojnika, što je jasna referenca na predak poput crne trake neposredno prije vjetrobranskog stakla, umećući fuidnu Rosso Magmu Tristrato završenu karbonskim elementima karoserije. Sa bočne strane se nalazi jedan otvor za odzračivanje iza prednjih točkova, dok straga dobro vide dva udubljena kružna svjetla i dva para ispušnih plinova.

 Jedina dozvola je poklopac roleta na stražnjem staklu, privremeni element u odnosu na prošlost i sadašnjost Kuće. Izuzetni detalji Homologirani predstavljen jutros u Fioranu, rezultat je dvogodišnjeg rada: Flavio Manzoni i tim dizajnera iz Ferrari Style Centra također su intenzivno radili na interijerima, gdje možemo pronaći sjedala u koži i Jeans Aunde tkanini s trkaćim remenima. 4 boda u električno plavoj boji na potpuno crnim interijerima, atmosfera naglašena tamnije i intimnije okruženje zbog nedostatka prozirnog stražnjeg stakla. 

Armaturna ploča i upravljač također imaju detalje o određenom lakiranju, kao i unutrašnje kvake na vratima i središnji most, koji reproduciraju “zakucani” efekt tipičan za trkaće automobile kao što su 250 LM i 250 GTO.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close