Automobili

Hennessei od 1.817 KS stiže na Nirburgring

Hennessei pretvara svoj Venom F5 za stazu. Zvanični tizer najavljuje skori dolazak nove verzije američkog hiperautomobila.

NJegovo predstavljanje se očekuje u narednih nekoliko sati, a mnogi entuzijasti već počinju da maštaju o tome kako će izgledati ovaj Hennessei dizajniran za Nirburgring .

Najbrži Amerikanac svih vremena?
Zaista, teksaški trener je poslednjih meseci najavio svoju nameru da krene stazom Green Hell-a i postigne vreme od oko 7 minuta.

Najbolji video snimci:

Međutim, to ne bi bio apsolutni rekord (rekord koji drži Mercedes AMG-One sa 6,30,705 min), ali ako Venom F5 potvrdi svoje ambicije, to bi ipak bio rekord za američki automobil. Trenutno, najbrži američki automobil je Dodge Viper ACR , koji je postigao 7’01.300 na Nirburgringu.

Sudeći po tizeru, Hennessei bi imao sve što je potrebno da izvede sličan podvig. Silueta automobila nagoveštava veliki usis vazduha na krovu.

“Uglačan” V8 da ostane između trotoara
I dalje se očekuje da trkački Venom F5 pokreće 6,6-litarski V8 sa 1.817 KS i 1.617 Nm obrtnog momenta. Specifična kalibracija bi mogla da se izvrši da bi se „zamenio“ deo najveće brzine (Hennessei najavljuje 483 km/h za „normalni“ F5) u odnosu na bolju vuču i preciznija podešavanja prilagođena stazi.

Posle 24 kupea i 30 rodstera, verovatno će se i ova nova verzija proizvoditi u veoma ograničenoj seriji, sa cenom koja bi mogla da premaši 3 miliona evra.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close