Zanimljivosti

Ford Mustang inteligentan procenjivac dometa zeli da se poboljsa na Teslinim modelima.

Postoji čak i šansa da na neki način bude bolji od Teslinog sistema.
Ford je upravo objavio da je električni crossover Mustang Mach-E ima veoma sofisticiran sistem procenjivanja dometa koji vas čak i usmerava na punjače po potrebi.

Za sada samo Tesla ima sistem koji stvarno funkcioniše na isti način kao što je ovde opisao Ford. Naše je uverenje da je svakom električnom automobilu potreban procenjivač dometa koji može tačno predvidjeti koliko daleko možete ići na osnovu različitih faktora i čini se da je ovaj sistem postavljen da to učini, mada ćemo konačni sud ostaviti za vreme testiranja u njemu stvarni svet.

Ford će prikupljati podatke putem različitih ulaza u vašu vožnju, uključujući vremenske prilike, visine, stil vožnje i impresivno prenapučene podatke sa drugih Mustang Mach-E vozila radi izračunavanja predviđenog raspona. Ako dođe do hladnog vremena ili vozač počne voziti agresivnije, Mach-E će upozoriti vozača u instrument tabli naglašavajući novu procenu raspona. Očekuje se da će se ova značajka vremenom proširiti i zahvaljujući Mach-E-ovoj mogućnosti da softver preko vazduha ažurira gotovo svaki modul vozila.

Ford uzima pravi pristup, iskrcavajući većinu posla koji su EV vozači morali obavljati ručno godinama. Nije neuobičajeno da EV vozač na putu treba izračunati vreme punjenja, nadmorske visine, brzinu, potrošnju itd. Ova funkcija će se pokazati korisnom za optimizaciju plana putovanja jer se zasniva na našem dosadašnjem iskustvu sa Mustang Mach- E, ne želite da prestanete da vozite.

Mnogi EV-ovi poseduju neke varijacije pametnog procenjivača raspona sa integrisanim preporukama stanica za punjenje. Međutim, često oni ne deluju dobro kao reklamirani. Radujemo se što ćemo „udarati gume“ na Fordov Inteligentni raspon procenjivača i videti da li je dobar kao što Ford obećava.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close