Uncategorized

Ferrari: dan snimanja u Silverstoneu između dva GP-a

Scuderia di Maranello iskoristiće 100 km u sredu 5. jula i, čak i ako postoji najveća rezerva, postoji oklada da će pokušati nove stvari. Timovi Formule 1 već su stigli u Silverstone krug, gdje će ostati dvije sedmice.

 Između prve i druge utrke predviđene na engleskoj stazi, Ferrari će krenuti na stazu svog drugog sezonskog dana snimanja, zakazanog za srijedu 5. jula. Službeno će Scuderia iskoristiti sto kilometara dozvoljeno sportskim propisima (s Pirelli demo gumama) za pravljenje televizijskih i fotografskih snimaka koji se obično koriste u marketinškim aktivnostima, ali već dugi niz godina timovi koriste dane snimanja filmova za potresne testove (kao što je to obično slučaj u Barceloni prije početka predsezonskih testova) novih tehničkih komponenti.

 Dan u Silverstonu će vjerovatno biti prilika ne samo za marketinške aktivnosti, već i za Cavallino inženjere, čak i ako trenutno postoje apsolutne rezerve na vijestima koje bi se mogle dovesti na put. Ako će se u Maranellu odlučiti za izmjenu strukturnih elemenata SF1000, ne može se isključiti da Ferrari mora pribjeći dvama “žetonima” propisanima uredbom radi izmjene zaleđenih dijelova uoči prvog sezonskog vikenda. 

Sumnja proizlazi upravo iz izbora da se oproba na stazi koja već ugošćuje dvije utrke, dakle sa dovoljno vremena za običan rad. Očigledno

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close