Uncategorized

Coronavirus, aplikacija za spremanje aktivnosti dva Volvo inženjera

Ideja je nastala tokom hackathona održanog između 3. i 6. aprila, rođenog za pronalaženje rješenja koja mogu spasiti živote i kompanije
“Hack the Crisis” mrežni je hackathon na kojem su, osim Volva, partneri švedske vlade, agencija Hack za Švedsku i Openhack (platforma otvorenog koda) kao partneri.

U tom kontekstu, dva od inženjera kompanije (Carissma Dennis i Arpit Gupta) istakla su se jer su doprinijeli razvoju aplikacije “Break Even”. Riječ je o problemima koji su povezani s dramatičnim rastom bankrota u privatnom sektoru, a koji su povezani sa ekspanzijom Coronavirusa koji je u martu zabilježio rast od 123%.

Jednostavno i efikasno
Aplikacija, vrlo jednostavna za upotrebu, koristi se za pomoć malim poduzećima kao što su restorani, frizerski saloni i drugim sličnim poslovima. Oni, u stvari, mogu računati na alat koji će im omogućiti da nađu tačku probijanja.

Fotogalerija: Volvo dostava u automobilu
Dostava automobila u automobilu
6 fotografija
Za neupućene, to je vrijednost koja označava količinu, izraženu u količini proizvodnje ili prometa, prodanih proizvoda potrebnih za pokrivanje prethodno nastalih troškova, kako bi se referentno razdoblje zatvorilo bez profita, ali i bez gubitaka.

Dva koraka
Prvi korak vidi kako se kompanije prijavljuju za prijavu i odavde se popunjavaju različiti obrasci koji, između ostalog, izvještavaju o stavkama kao što su tjedni troškovi i prosječni troškovi po stavci. Nakon izračuna, stoga, daju se informacije u vezi sa tačkom probijanja za tvrtku.

U drugom koraku se informacije o tački probijanja pohranjuju i dijele u aplikaciji. Nakon toga, svaki kupac se može prijaviti i vidjeti koliko obroka pojedini restoran mora prodati da bi došao do točke postizanja. Zajednice mogu tako pomoći preduzećima na svom području pomažući restorane koji, na primjer, pružaju dostavu kući.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close