Automobili

Ferari Enco se zabio u drvo u Holandiji

Videti pokvareni superautomobil nikada nije prijatan prizor za fanove, ali kada je u pitanju nešto tako retko i važno kao što je Ferrari Enzo, to je još teže podneti. Nažalost, upravo to imamo danas iz Holandije.

Naši prijatelji u FerrariChat-u su iskopali informacije iz holandskih izvora koji su bili na mestu nesreće u Barnu, nedaleko od Amsterdama. Pored opisnog članka, FerariChat forumi nude nezvanični pregled članova foruma u ​​toj oblasti. Smatra se da je vozač automobila bio mehaničar u Ferarijevom salonu u Hilversumu . Automobil je možda pripadao prodavcu, pošto su registarske tablice identifikovane kao “garažne” tablice.

A šta se tačno dogodilo, to je takođe nejasno. Vremenski uslovi u ovoj oblasti su navodno bili hladni i vlažni, pa su stoga manje nego idealni za vožnju superautomobila od 660 konjskih snaga , verovatno obučenog sa gumama koje su bolje prilagođene vrućem asfaltu.

Automobil je napustio autoput N221 kod Barna i navodno udario u drvo iza suvozača. DŽefri de Ruiter, na Instagramu, snimio je detaljan snimak posledica nesreće (vidi gore), koji pokazuje velika oštećenja tela na celoj strani suvozača. Dva točka na strani suvozača su otkinuta; prednja i zadnja maska su uništene, a vazdušni jastuci su se aktivirali unutra. Više fotografija dostupno je ovde .

Sada je pitanje od milion dolara da li će ovaj Enzo biti obnovljen. Samo 400 je proizvedeno od 2002. do 2004. godine . Bili su strašno skupi kada su lansirani, koštali su 675.000 evra, ali ovih dana Enzo se procenjuje na preko 2 miliona evra. Veoma smo zahvalni što je vozač dobro posle ovog sudara. Ali budućnost ovog veoma retkog vozila možda se neće završiti na tako pozitivnoj točki.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close