Automobili

Ferai povlači 23.555 vozila zbog kočnica

Ferari je možda prestižan proizvođač, ali njegovi modeli nisu imuni na kvarove. Proizvođač konja za skakanje mora povući najmanje 23.555 vozila u SAD zbog problema sa kočnicama. Nekoliko modela je pogođeno, čak i Ferari 430 proizveden između 2005. i 2009. godine.

Modeli na koje utiče ovaj opoziv:
Ferari 430
Ferrari 612 Scaglietti
Ferrari California
Ferari 612
Ferrari FF
Ferrari F12 Berlinetta
Ferrari LaFerrari
Ferrari California T
Ferrari F60 Amerika
Ferrari F12 TDF
Ferrari LaFerrari Aperta
Ferrari GTC4 Lusso
Ferrari GTC4T
Ferrari Portofino
Ferari 812
Ferrari 488 Pista
Ferrari F8 Tributo
Ferrari Roma
NHTSA, američka federalna agencija za bezbednost na autoputevima, piše:

Poklopac rezervoara kočione tečnosti možda neće pravilno krvariti, stvarajući vakuum unutar rezervoara kočione tečnosti i izazivajući curenje kočione tečnosti što može dovesti do delimičnog ili potpunog gubitka funkcije kočnice.

Ferari se sprema da pošalje pisma vlasnicima u SAD već 24. septembra 2022. Zahteva se da se Ferari odnese u prodajni salon kako bi tehničar mogao da zameni poklopac rezervoara kočione tečnosti. Ova operacija je naravno besplatna za kupce.

Vredi podsetiti da je u aprilu 2022. proizvođač izdao sličan opoziv u Kini gde je trebalo da se pregleda 2222 modela. Davno ranije, u oktobru 2021. godine, Ferari je objavio da je 9985 vozila moralo da bude provereno u SAD zbog curenja kočione tečnosti.

Ove neprijatnosti nisu sprečile Ferari da ostvari rekordnu drugu četvrtinu. NJena prodaja je porasla za 28,7% , a promet povećan za 24,9% . Čini se da zato sve ide dobro za Ferari, koji sprema dolazak Purosangue-a čije će isporuke početi sledeće godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close