Automobili

Fantastičan zvuk Gordon Murray Automotive T.50

“Analogni” superautomobil još se testira, ali već sada možemo uživati ​​u melodiji njegovog prirodno usisavanog V12. Gordon Murray Automotive T.50 jedno je od najzanimljivijih obećanja koja nas očekuju: mogao bi biti posljednji “analogni” superautomobil prije opšta elektrifikacija čitavog sektora. I od toga, nije mogao a da ne predstavi centralno usisani V12. T.50 je još uvijek u fazi izrade, ali GMA je objavio novi video tokom testiranja s dva prototipa koji su se utrkivali na stazi, i odmah je jasan pravi protagonist videa, koji ćete naći u nastavku: zvuk njegovog 3.9 V12. Preko 12.000 o / min (ali još ne) Test se održava na stazi Dunsfold u Engleskoj (da, to je dobro poznati “Top Gear Circuit”).

 Prema glasinama, motor T. 50 koje proizvodi Cosworth imat će crvenu zonu pri 12.100 o / min, ali je u ovoj fazi i dalje ograničena na 5.000 o / min. Ipak, to je više nego dovoljno da steknemo ideju kako će zvučati. Pri niskim okretajima to je vrlo baritonski urlik, dok kada se tempo povećava postaje sve oštriji s povećanjem broja okretaja motora, pomalo podsjećajući na zvuk duhovnog prethodnika T.50, Murrayevog McLarena F1.

 Osim zvuka, Murray je bio jasan u svojim ciljevima: T.50 će morati biti “superautomobil protiv superautomobila”, jer će žrtvovati stratosferske moći hiljada konja, u korist agilnosti i upravljanja. Sve sa trijeznijim stilom od modernih superautomobila. Da postavimo red veličine, Murray kaže da je “T. ali njegov omjer snage i težine trebao bi biti bolji od onog kod Ferrarija LaFerrarija. Verzija “1 + 2” (sjedala) planirana je za 2022. za ukupno 100 proizvedenih jedinica. Ako ste zainteresirani za kupovinu, budite spremni platiti više od 2,5 miliona eura. 

Uostalom, to bi mogao biti posljednji sportski automobil sa atmosferskim pogonom V12 koji je dizajnirao jedan od najistaknutijih inženjera superautomobila. ali njegov omjer snage i težine trebao bi biti bolji od onog kod Ferrarija LaFerrarija. Verzija “1 + 2” (sjedala) planirana je za 2022. za ukupno 100 proizvedenih jedinica. Ako ste zainteresovani za kupovinu, budite spremni platiti više od 2,5 miliona eura. Uostalom, to bi mogao biti posljednji sportski automobil sa atmosferskim pogonom V12 koji je dizajnirao jedan od najistaknutijih inženjera superautomobila.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close