Automobili

E.Leclerc upozorenje: cena goriva će dalje rasti

Cene na pumpi su u porastu od kraja sniženja od 30 centi na cene goriva . U ponedeljak je u saopštenju Ministarstva za ekološku tranziciju objavljena prosečna cena po litru dizela od 1,8994 evra (+ 13,3 centa od 30. decembra) i 1,8346 evra za Super Bezolovni 95 – E10 (+ 19,2 centa). Situacija se ne bi trebalo poboljšati u narednih nekoliko nedelja.

Naviknut na operacije koje nude gorivo po ceni koštanja , Michel-Edouard Leclerc za sada isključuje takvo povećanje u E.Leclerc centrima. Uzrok je jednostavan: troškovi snabdevanja rastu zbog trenutnog geopolitičkog konteksta.

„Danas ne mogu da saopštim nešto i trudim se da to dozvolim “, rekao je predsednik strateškog komiteta prodavnica E. Leclerc Velikom žiriju RTL, Le Figaro, LCI. „Nešto se desilo tri meseca: sa svim uvoznicima goriva, bez obzira na gorivo, imamo obavezu da se snabdevamo isključujući rusko gorivo, isključujući ruski dizel.

Najbolji video snimci:

“Zbog toga smo u periodu – kao Total i svi ostali – u procesu pronalaženja izvora snabdevanja. U ovom trenutku je očigledno skuplje ići i kupovati negde drugde, ići i kupiti dizel u Zalivu ili u Meksičkom zalivu“.

Neminovno poskupljenje benzina
Operacije koje imaju za cilj smanjenje ili ograničavanje cena na pumpi su stoga potpuno nemoguće u ovoj fazi: „Pre nego što razbijemo kolibu i vratimo se pogonima za gorivo, moramo obezbediti ovo snabdevanje i jeftino snabdevanje.“

Michel-Edouard Leclerc čak očekuje rast cijena u narednim mjesecima , što još ne može kvantifikovati, ali će biti neizbježno: „To se još ne vidi jer još ne prodajemo gorivo koje kupujemo. su kašnjenja od dva ili tri meseca“.

Dizel je posebno zabrinut
A ako je Super SP 95-E10 najviše pogođen povećanjem cena na početku godine, povećanje koje se očekuje u narednih nekoliko nedelja moglo bi uglavnom da utiče na dizel vozila : nakon smanjenja proizvodnje u Francuskoj, Rusija je obezbedila 25% dizela zalihe i to je pre svega ovo gorivo koje se tiče preraspodele trenutnih kartica.

Tenzije na tržištima pogoduju špekulacijama koje podižu cene, a potraga za novim dobavljačima je praćena dodatnim troškovima povezanim sa potrebom kupovine većih količina i dužim transportom, što takođe povećava troškove „osiguranja“.

„Moramo da ga kupimo od trgovaca koji će nam možda preneti indijski dizel “, rekao je Mišel-Eduar Leklerk. „Još uvek morate da proverite da nije ruski dizel preko Indije. A kada odete u Meksiko, više ne kupujete barže od 30.000 tona već od 100.000 tona.

E.Leclerc je povezan sa Sisteme U za kupovinu goriva i između njih, distributivni giganti predstavljaju drugog najvećeg igrača u proizvodnji goriva u Francuskoj.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close