Automobili

Dacia Logan karavan (2022) na novim slikama Erlkoniga

Sa svojim visokim krovom verovatno takođe zamenjuje lodgi
Odlukom Volksvagen grupe da Škodu postavi više, Dacia je poslednji bastion za jeftina vozila u Evropi. Najnovija generacija limuzine Logan i Sandero takođe su skuplje nego ranije zbog dodatne opreme i moderne podkonstrukcije, ali u celini su i dalje izuzetno jeftine.

Za one kojima je potrebna još veća funkcionalnost uz ograničen budžet, Dacia radi na novom karavan koji će zameniti ne samo Logan MCV , već i kompaktni kombi Lodgi . Uzimajući u obzir koliko je visok krov i videći ogromnu veličinu zadnjih vrata, moglo bi se zapitati da li će postojati i komercijalna verzija kao naslednik Dokkera . Ovde, međutim, Erlkonige ukazuju na nezavisni model koji koristi platformu novog Kangoo-a.

Prototip nadolazećeg karavana Logan (ili kako god već bilo njegovo ime) primećen na zaleđenom jezeru na severu Švedske imao je konfiguraciju sa desnom rukom, dok je testno vozilo koje su naši špijuni uhvatili u februaru bilo na levoj strani.

Reklama o kaputima
Nova Toiota Iaris Hibrid – savršena za grad.

Više o novoj Toiota Iaris Hibrid
Otkrijte novi Iaris Vrhunski model sa vrhunskom opremom Direktno u konfiguratoru Jednostavno dogovorite probnu vožnju Brzo pronađite dilere Brošura i cenovnik
Galerija slika: Dacia Logan Stepvai karavan (2022) Erlkonig
Dacia Logan Stepvai karavan (2022) Erlkonig
15th slike
I taj raniji prototip je izgledao nešto bolje, jer je imao aluminijumske točkove umesto crnih čeličnih točkova bez poklopca. Doboš kočnica na zadnjem delu ukazuju na lov-cost poreklo vozila, kao auto, kao Logan i Sandero, će raditi na pojednostavljena verzija Renault Clio je CMF-B platformi . Motori? Usisni i turbo benzin, dizel možda nijedan.

Blago izložena rešetka otkriva da je ovo verovatno model sa imenom Stepvai, što bi takođe objasnilo krovne ograde. Ako kamuflaža nestane, na lukovima točkova verovatno će biti plastičnih panela i drugih pseudo-čvrstih elemenata zbog kojih automobil više liči na crossover u istom duhu kao i Sandero Stepvai.

Malo ko će se setiti recepta Stepvai korištenog u starom Logan MCV. U stvari, čak je i prethodna Logan limuzina dobila tretman sličan crossover-u, zajedno sa Lodgiem i Dokkerom. Ostaje da se vidi da li će postojati derivat novog automobila koji nije Stepvai.

Dacia je potvrdila da će novi model premijerno biti predstavljen 2022. godine. Prvi model C-segmenta kompanije, sedmosed SUV pod nazivom Bigster , uslediće do sredine decenije .

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close