Automobili

BMV i4 sramno pada na testu zamaha

Test zamaha ili izbegavanja stavio je novi BMV i4 na test. Nakon što je uspeo da dobije samo četiri od pet zvezdica za bezbednost od EuroNCAP-a, i4 dodaje još jednu lošu tačku svom rekordu, i onu koja može zaista razočarati fanove brenda i entuzijaste vožnje.

Kada je Km77 počeo da podvrgava električna vozila svom testu zamaha, većina njih nije imala dobar učinak ili je bila primetno lošija od verzija sa unutrašnjim sagorevanjem. Zatim su na scenu stupila električna vozila dizajnirana kako je dizajnirana, a modeli poput Porsche Taican- a i Tesla Model 3 pokazali su izvanredne rezultate, nadmašujući mnoga vozila sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem .

Galerija: BMV i4 eDrive40
BMV i4 eDrive40
10 Slike
Najveća ulazna brzina koju su uspeli da postignu sa početnim i4 eDrive 40 (RVD) bila je 73 km/h. Mnogo je sporiji od Tesla Model 3 (83 km/h) ili Taican Turbo S (78 km/h). Testirani BMV imao je felne od 19 inča obuvene sa letnjim gumama Hankook Ventus.

Da li su njegove performanse mogle da se poboljšaju da je bio obuvan sa skupljim gumama sa boljim performansama umesto Hankooksa? Naravno, ali verovatno nije dovoljno da izazove Teslu ili Porše.

U slalomskom testu, ovaj BMV i4 je pokazao prilično dobre rezultate sa aktiviranim pomagalima u vožnji. Međutim, u drugoj vožnji sa onemogućenim svim sistemima, vozač je izgubio kontrolu nad vozilom i na kraju se zabio u plastične pregrade sa strane staze – ne sećamo se da smo videli da se drugo vozilo ovako ponaša ni na jednom drugom Km77 video snimku.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close